English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Predstavitve rezultatov projekta Prisluhi glasu vasi

6. december 2011 - Aktivnosti projekta Prisluhi glasu vasi (ang. Listen to the voice of vilages) se z začetkom leta 2012 zaključujejo. Poleg vseh zaključnih aktivnosti, delavnic in planov za nadaljnje delo na pilotnih območij, smo vsi partnerji projekta usmerjeni v predstavljanje rezultatov projekta širši javnosti.

Glede na to, da je eden od ciljev projekta razvoj turistično potencialnih območij, se je vodilni partner odločil, da je World Travel Market (svetovni popotniški sejem) v Londonu zelo primeren za promocijo pilotnih območij projekta. Sejem v Londonu je trajal od 7. do 10. novembra, udeležil pa se ga je vodilni partner projekta – Provinca Trento. Sejem obišče več kot 50.000 udeležencev, poudarek pa je na odgovornem turizmu. Obiskovalcem je bil predstavljen nov katalog projektnih turističnih aranžmajev podeželskih območij, ki si ga lahko ogledate tukaj.

Zaključna konferenca "Oblikovanje izkušenj in pripovedovanja za krepitev podeželskega turizma v Srednji Evropi", ki se jo bomo udeležili vsi partnerji, 16. decembra v Trentu v Italiji, je pomemben dogodek projekta. Zbrani partnerji bomo skupaj z udeleženci konference izmenjali izkušnje rezultatov, dosežene v treh letih projekta. Poleg tega bo predstavljen ves promocijski material, ki je nastal v okviru projekta.

Tudi na naših treh pilotnih območjih (Velika planina, Jablaniška dolina in Oglarska dežela) zaključujemo aktivnosti in se dogovarjamo o nadaljnjih možnostih sodelovanja ter izvajanja aktivnosti. V ta namen bodo v mesecu decembru potekale tri zaključne delavnice z lokalno vodenimi skupinami, sodelujočimi v projektu in predstavniki občin. Želja vseh je, da združimo moči in najdemo možnosti ter priložnosti za nadaljnji razvoj turizma na podeželju.
 
  
Partnerji projekta Prisluhni glasu vasi pozornost posvečajo predstavljanju rezultatov projekta širši javnosti

Produkcija: Peternet