English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


V Srce Slovenije z avtodomom

22. marec 2012 - Center za razvoj Litija z novim projektom vzpostavlja Srce Slovenije tudi kot prijazno karavaning destinacijo. Avtodomom prijazne kmetije, lokalne zanimivosti in doživetja v naravi bo že aprila predstavljala brezplačna zgibanka z zemljevidom in nasveti prav za karavaning turiste. Srce Slovenije bodo člani Caravaning Cluba Slovenije spoznavali na aprilski turi od Višnje gore do GEOSSa in na junijski turi, ki bo vodila pod obronke Kamniških Alp.

Območje omogoča raziskovanje podeželja in naravnih ter kulturnih znamenitosti, kjer obiskovalce pričakajo večinoma pristni in prijazni domačini. Po francoskem vzoru smo začeli v Srcu Slovenije tkati mrežo karavaningu prijaznih gostiteljev, večinoma kmetij, kjer bodo (avtodomarski) gosti lahko okušali ali kupovali domače izdelke ter prenočili (in oskrbeli vozilo), med vandranjem pa si ogledali lokalne zanimivosti in uživali v naravi. Razgibanost terena, mreža pohodniških, kolesarskih in konjeniških poti, okusna kulinarika ter pester nabor manj znane kulturne in naravne dediščine obljubljajo zanimiva potepanja.

Center za razvoj Litija je popisal turistično privlačne točke na območju in preveril možnosti obiska in parkiranja avtodomov. K sodelovanju smo povabili tudi ponudnike, ki bi želeli urediti postajališča za avtodome ali pa vsaj »improvizirano« gostiti avtodome. Tako smo že v prvi fazi v sodelovanju s strokovnjakom stkali mrežo preko ducat obstoječih in novih PZA ter dveh kampov, za prihodnje leto pa jih načrtujemo vključiti še več. Poleg kampov je v Sloveniji zaenkrat namreč le okrog 70 karavaning prostorov.

Aprila bo izšla brezplačna zgibanka z zemljevidom Srca Slovenije, na kateri bodo označena postajališča, obcestne oskrbne postaje in kampi, kulturne zanimivosti, gostinska, športna in druga turistična ponudba, kmetije odprtih vrat in podobno, vsakokrat s priporočili glede dostopa in parkiranja avtodomov, vsebovala pa bo tudi koledar dogodkov v območju za leto 2012. Na voljo bo v TIC-ih, pri ponudnikih in na www.srce-slovenije.si.

V sodelovanju s Caravaning Clubom Slovenija, katerega člani se zavzemajo za razvoj karavaninga v Sloveniji, za letos pripravljamo dve spoznavni turi. Aprilska (od 20. do 22. aprila 2012) bo potekala od Leskovca nad Višnjo Goro do GEOSS-a v Spodnji Slivni nad Vačami. Udeleženci - odrasli in otroci - bodo uživali v razgledih z vrhov tega gričevnatega območja, okušali domače pridelke in kulinariko ter obiskali nekaj pomembnih kulturnozgodovinskih točk, predvsem pa preživeli aktivni vikend na kolesih, konjih ali v krošnjah dreves pustolovskega parka.
Od 15. do 17. junija pa se bo karavana odpravila pod obronke Kamniških Alp na severozahodu Srca, kjer bo poleg ogleda zanimivosti in zabavnih športnih aktivnosti deležna tudi blagodejnih učinkov energetskih točk in razvajanja v termah.
 

V zadnjih mesecih je Center za razvoj Litija popisal turistično privlačne točke na območju Srce Slovenije
in preveril možnosti obiska in parkiranja avtodomov



Za letos pripravljamo dve spoznavi turi z avtodomi, in sicer aprila in junija



Produkcija: Peternet