English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Nov projekt na področju uporabe tehnologij v turizmu

20. februar 2012 - V Torinu je 16. in 17. februarja 2012 potekalo prvo srečanje partnerjev novega projekta z imenom »DANTE«, (Digital Agenda for New tourism approach in European Rural and Mountaines areas), pri katerem sodeluje tudi Center za razvoj Litija. Projekt pomeni priložnost za razvoj usmeritev na področju razvoja turizma in uporabe različnih informacijsko komunikacijskih tehnologij.

Projekt DANTE je bil odobren na programu Interreg IVC, pri izvajanju projekta sodelujeta dva slovenska partnerja, Center za razvoj Litija in Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljana. Ostali sodelujoči partnerji prihajajo iz Francije, Nemčije, Grčije, Italije, Nizozemske, Poljske in Španije. Z izvajanjem aktivnosti smo pričeli z letošnjim letom, izvajale pa se bodo 3 leta. Vodilni partner, italijanska Provinca Torino, je kot gostitelj uvodnega srečanja predstavil predvidene glavne projektne aktivnosti. Med njimi bo tudi identifikacija dobrih praks na področju uporabe informacijsko-komunikacijskih tehnologij v turizmu v podeželskih in gorskih območjih. Za posamezne regije bodo razviti implementacijski načrti, s katerimi naj bi se v lokalne, regionalne in nacionalne politike integrirale izkušnje, ki se bodo pridobile tekom izvajanja projekta DANTE. V sklopu izvajanja projekta se bodo partnerji udeleževali raznih tematskih seminarjev, delavnic in študijskih obiskov.

Partnerske organizacije imajo različne izkušnje na področju razvoja turizma in uporabe najnovejših tehnologij v turizmu. Že od same ustanovitve pred enajstimi leti Center za razvoj Litija izvaja najrazličnejše turistične projekte in jih povezuje pod skupno znamko Srce Slovenije. Projekt Dante nudi priložnost, da se partnerji seznanijo z najsodobnejšimi trendi na področju uporabe najrazličnejših informacijsko komunikacijskih tehnologij v turizmu na podeželskih in gorskih območjih.
 

V italijanskem mestu Torino je potekalo uvodno srečanje partnrjev projekta DANTE, ki je bil odobren na programu Interreg IVC


Srečanja partnerjev se je v Italiji udeležil tudi predstavnik Centra za razvoj Litija, Gašper Kleč

Produkcija: Peternet