English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Ogled dobrih praks na nemških kmetijah s ponudbo

9. julij 2012 - Turizem na kmetijah je v Evropi nedvomno trend. Samo v Nemčiji imajo na turističnih kmetijah 4,5 mio gostov, ki na leto naredijo 24,4 mio nočitev. V začetku julija je za partnerje evropskega projekta DANTE na severu Nemčije v okolici Bremna potekal ogled dobrih praks na kmetijah s ponudbo. Gre za kmetije z dolgoletno, tudi 500-letno tradicijo, ki so se v preteklosti ukvarjale s kmetovanjem, kasneje pa so svojo ponudbo razširile tudi na področje turizma.

Povezovanje kmetov se je začelo že pred 40 leti in danes te turistične kmetije predstavljajo pomemben del nemške turistične ponudbe. Njihovi gostje so predvsem Nemci (okoli 90%) iz velikih nemških mest. Veliko je družin z otroki in starih staršev z vnuki. Cene počitnic na družinskih kmetijah so zelo konkurenčne, saj je povprečna cena nočitve z zajtrkom 33 EUR na osebo.
 

Na srečanju, ki sta se ga udeležila predstavnika Centra za razvoj Litija, so nemški gostitelji predstavili spletno stran www.landsichten.de. Preko skupnega portala se trži ponudba turističnih kmetij iz celotne Nemčije. Velik poudarek je na inoviranju, skupni podatkovni bazi in internetnih rešitvah. Zanimiva je tudi ugotovitev, da pri odločitvi za dopust najpomembnejše vloge ne igra destinancija, pač pa ponudnik in njegova zgodba. Partnerji iz devetih evropskih držav, ki sodelujejo pri projektu DANTE, so na interni delavnici predstavili svoje poglede na uporabo digitalnih tehnologij in prispevali predloge za izboljšave na omenjeni spletni strani. 
 

Produkcija: Peternet