Warning: mysql_pconnect(): MySQL server has gone away in /var/www/vhosts/razvoj.si/httpdocs/class/DB.class.php on line 38 Razvojni center Srca Slovenije :: Predsednik države prejel košarico lokalnih pridelkov iz Srca Slovenije
English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Predsednik države prejel košarico lokalnih pridelkov iz Srca Slovenije

27. avgust 2012 - V Srcu Slovenije postaja lokalno pridelana hrana vse bolj pomembna, hkrati pa predstavlja tudi izziv za podjetništvo. Pridelovalci z območja so se 25. in 26. avgusta predstavili na največjem kmetijsko-živilskem sejmu pri nas, sejmu AGRA v Gornji Radgoni.

Območje Srce Slovenije se je predstavilo skupaj z Zavodom za gozdove Slovenije. Skupni razstavni prostor je obiskal tudi predsednik RS, Danilo Türk s soprogo. Predstavniki Centra za razvoj Litija so predsedniku predali košarico lokalnih pridelkov, ki simbolizira pomen lokalne samooskrbe s hrano v Sloveniji. Predsednik države je v svojem otvoritvenem govoru AGRA 2012 izpostavil samooskrbo kot prioritetno usmeritev slovenskega kmetijstva.
 

V soboto je razstavni prostor Srca Slovenije obiskal tudi predsednik države Danilo Türk s soprogo

Obiskovalci so se seznanili s pestro izbiro zdrave domače hrane, pa tudi z najnovejšo ponudbo za avtodomarske turiste na območju Srce Slovenije. Poizkusili so lokalne kulinarične posebnosti, za katere je poskrbela zadruga Jarina, ki v Srcu Slovenije povezuje mrežo ponudnikov in porabnikov lokalnih produktov. Priložnost za nadaljnji razvoj lokalne samooskrbe na območju Srce Slovenije je tudi evropski projekt LOCFOOD, ki ga izvaja Center za razvoj Litija.

Območje Srce Slovenije so na sejmu zastopali ponudniki iz občine Ivančna Gorica (Kmetija Erjavec, Kmetija Čož, Etnološka zbirka Nose), ki so vključeni tudi v mrežo postajališč za avtodome v Srcu Slovenije, občine Kamnik (Zavod za turizem in šport v občini Kamnik, Terme Snovik, TD Tuhinjska dolina, Arboretum Volčji Potok, Velika planina), občine Litija (Domačija Paternoster, DPŽD Polšnik), občine Šmartno pri Litiji (Eko čebelarstvo Vozelj, Vinogradniško društvo ŠTUC, Kmetija na Jasi) in občine Lukovica (kmetija Španc). Dogajanje je z edinstvenimi otroškimi igrali popestrilo podjetje Hutko d. o. o. iz Lukovice, za veselo vzdušje pa so poskrbeli Leseni rogisti iz Kresnic.
 

Soproga predsednika republike, Barbara Miklič Türk, je bila navdušena nad brošuro s ponudbo kmetij v Srcu Slovenije (na sliki z direktorjem Zavoda za gozdove, Joštom Jakšo in Mojco Hauptman iz Centra za razvoj Litija)


Obiskovalcem smo predstavili najnovejšo karavaning ponudbo na območju


Ponudbo na sejmu AGRA v Gornji Radgoni je z otroškimi igrali obogatilo podjetje HUTKO iz Lukovice


Pod okriljem Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik so se predstavili glavni kamniški turistični ponudniki: Terme Snovik, Velika planina in Arboretum Volčji potok 

Produkcija: Peternet