English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Hilarij skupaj z Nušo Derenda in otroci začel podvig prekolesariti vseh 211 slovenskih občin

31. avgsut 2012 - »Na svoji poti bom s kolesom v dveh tednih prevozil 2.880 kilometrov in obiskal vse slovenske občine. Moj namen je osveščati o pomenu ohranjanja naravnega okolja in prednostih kolesarjenja. Zelo me veseli, da me bodo na poti spremljali in podpirali tudi nekateri župani in podžupani, pa tudi znani Slovenci, med njimi Borut Pahor,« je ob startu kolesarskega podviga danes na Geometričnem središču Slovenije (GEOSS) na Spodnji Slivni pri Vačah povedal ultramaratonec Radovan Skubic Hilarij. Gre za zadnji podvig v njegovi 30-letni športni karieri.


Hilarija je na pot s kolesom pospremila tudi pevka Nuša Derenda (foto Matej Povše)

Kljub slabemu vremenu je bilo na GEOSS-u čutiti polno energije, poleg tega pa je ob startu celo prenehalo deževati. Hilarij si prizadeva za ekologijo in zeleno Slovenijo, po njegovih besedah pa je k temu danes prispeval tudi dež.

Ob startu so ga na pot na kolesih pospremili znani Slovenci, med njimi voditeljica Blažka Müller Pograjc, pevka Nuša Derenda, direktorica podjetja Lin&Nil za svetovanje in komuniciranje Andreja Jernejčič, predsednik PwC Svetovanje za jugovzhodno Evropo dr. Andrej Vizjak, direktorica Centra za razvoj Litija Aleksandra Gradišek, miss Universe 2010 Marika Savšek, pa tudi župana Mengša Franc Jerič in Šentruperta Rupert Gole. Prve kilometre so z njim v olimpijskem duhu kljub dežju prekolesarili tudi mladi člani Kolesarskega društva Calcit iz Kamnika, ki so bili navdušeni nad Hilarijevim podvigom. Srečno pot so Hilariju zaželeli tudi Franci Rokavec, župan Občine Litija, Matjaž Švagan, župan Občine Zagorje ob Savi in Mirko Kaplja, predsednik Društva GEOSS, ki že vrsto let podpirajo Hilarijeve projekte.
 

Start vseslovenskega kolesarskega podviga na GEOSS-u (foto Matej Povše)

Župani slovenskih občin bodo tekom projekta z lipovimi listi simbolično oblikovali zeleno Slovenijo. Ob obiskih občin po Sloveniji bo Hilarij župane hkrati povabil na zaključek kolesarskega podviga »211 lipovih listov za zeleno Slovenijo«, ki bo v petek, 14. septembra 2012, na GEOSS-u.

Hilarij se zavzema za promocijo kolesarjenja kot eno najbolj trajnostnih oblik mobilnosti in rekreacije, zato bo na svoji poti promoviral tudi kolesarske poti Srca Slovenije za družine, občasne kolesarje in zahtevnejše rekreativce. Te povezujejo občine Srca Slovenije in potekajo od Kamniških Alp do dolenjskega gričevja. Aleksandra Gradišek, direktorica Centra za razvoj Litija je ob startu povedala, da je »ponosna, da Hilarij starta prav iz Srca Slovenije, iz samega središča, od koder smo zarisali območje in danes povezujemo 12 občin

Na spletni strani www.hilarij.si in njegovem Facebook profilu boste lahko vsakodnevno spremljali dogajanje v različnih krajih po Sloveniji. Na kolesu se bodo Hilariju pri kolesarjenju po slovenskih občinah priključili tudi nekateri župani in podžupani ter nekaj znanih Slovencev, med njimi Borut Pahor.
 

Blažka Muller Pograjc, Rupert Gole, Marika Savšek, Matjaž Švagan, Radovan Skubic Hilarij, Franci Rokavec, Aleksandra Gradišek, Nuša Derenda, dr. Andrej Vizjak, Andreja Jernejčič (foto Matej Povše)

Produkcija: Peternet