English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Šentrupert je energetsko najbolj učinkovita občina v Sloveniji

29. oktober 2012 - Občina Šentrupert je zmagovalka letošnjega natečaja »En.občina 2012« za energetsko najbolj učinkovito občino v Sloveniji. Natečaj je namenjen spodbujanju občin k aktivnejšemu izvajanju projektov učinkovite rabe in obnovljivih virov energije.

»Vsi projekti, ki smo jih že izvedli in tisti, ki jih še snujemo, so prepričali strokovno žirijo, da nam je dodelila ta častni naziv. Nagrada seveda pomeni tudi veliko odgovornost za vse nadaljnje korake, kajti oči bodo še bolj uprte v naše delo, prepričan pa sem, da bomo uspešno realizirali tudi vse zastavljene projekte in tako še naprej vodili to področje v Sloveniji«, je ob prevzemu priznanja povedal župan Občine Šentrupert, Rupert Gole. Natečaj, ki ga vsako leto organizira časnik Energetika.net, se je sklenil z razglasitvijo zmagovalcev v Portorožu 19. oktobra 2012. Šentrupert je prejel naziv absolutne zmagovalke med občinami v Sloveniji, zmagal pa je tudi v kategoriji malih občin.


V Šentrupertu se zavedajo energetsko učinkovitega ravnanja in v tem vidijo priložnost za izboljšanje energetskega stanja v lokalni skupnosti, manjše stroške za energente in nove poslovne priložnosti. Na projekt En.občina 2012 pa so med drugim prijavili Lesno predelovalni center Šentrupert, izgradnjo in zamenjavo kotlovnice na Dobu s kogeneracijo, daljinsko ogrevanje za center Šentruperta in zamenjavo javne razsvetljave. Gre za projekte, ki so usmerjeni k trajnostnemu razvoju, ki poudarjajo samooskrbo ter zavedanje o vrednostih lesne biomase, s katero je Mirnska dolina izjemno bogata.

Občina Šentrupert ponovno dokazuje, da za realizacijo dobrih projektov ni pomembna velikost občine, temveč njen inovativni potencial in drzen pogled naprej.
 

Na razglasitvi v Portorožu je župan Občine Šentrupert, Rupert Gole, prevzel priznanje za energetsko najbolj učinkovito občino v Sloveniji

Produkcija: Peternet