Napoved: Posvet »Lokalna hrana – priložnosti za nove zaposlitve«
13. november 2012 - V torek, 20. novembra 2012, ob 9. uri bo v galeriji nad Kavarno Veronika v Kamniku potekal posvet z naslovom »Lokalna hrana – priložnosti za nove zaposlitve«, na katerem bomo predstavili priložnosti, ki jih ponuja podjetništvo v sektorju predelave hrane v lokalnem okolju.
Center za razvoj Litija skupaj z zadrugo Jarina že vrsto let spodbuja pridelavo lokalne hrane na območju Srce Slovenije in omogoča trženje pridelkov. Lokalno pridelana hrana predstavlja izziv za podjetništvo, povečanje zaslužka za kmete in nove zaposlitve. V lanskem letu se je Center za razvoj Litija vključil v evropski projekt LOCFOOD, ki prinaša nove možnosti za razvoj podjetništva na področju domače pridelave hrane. Na posvetu bodo prisotni tudi partnerji iz devetih evropskih držav, ki se na našem območju mudijo na delov¬nem srečanju v okviru projekta LOCFOOD.
Center za razvoj Litija skupaj z zadrugo Jarina že vrsto let spodbuja pridelavo lokalne hrane na območju Srce Slovenije in omogoča trženje pridelkov. Lokalno pridelana hrana predstavlja izziv za podjetništvo, povečanje zaslužka za kmete in nove zaposlitve. V lanskem letu se je Center za razvoj Litija vključil v evropski projekt LOCFOOD, ki prinaša nove možnosti za razvoj podjetništva na področju domače pridelave hrane. Na posvetu bodo prisotni tudi partnerji iz devetih evropskih držav, ki se na našem območju mudijo na delov¬nem srečanju v okviru projekta LOCFOOD.
Program:
9.00
Marjan Šarec, župan Občine Kamnik
Uvodni pozdrav
9.15
PRVI DEL POSVETA:
Moderira Miha Naglič
Dr. Martina Bavec, Ministrstvo za kmetijstvo in okolje
Lokalno pridelana hrana – priložnost za nove zaposlitve
Doc. dr. Aleš Kuhar, Biotehniška fakulteta, agrarni ekonomist
Stanje na področju slovenske živilsko predelovalne industrije.
Prof. dr. Andrej Udovč, Biotehniška fakulteta
Stanje na področju zadružništva v Sloveniji in priložnosti v prihodnosti
10.00
Odmor s pogostitvijo z lokalnimi pridelki iz Srca Slovenije
10.30
DRUGI DEL POSVETA:
Franci Rokavec, predsednik RPSS
Vloga razvojnega partnerstva (RPSS) pri razvoju podeželja Srca Slovenije
Aleksandra Gradišek, direktorica Centra za razvoj Litija
Pristop k lokalni samooskrbi v Srcu Slovenije
Marija Erjavec, Kmetija Erjavec
Uspešno prestrukturiranje kmetije Erjavec
Tatjana Gombač, ravnateljica Osnovne šole Gradec
Odnos do lokalne samooskrbe v javni inštituciji
Ana Ahčin, GIZ Mesne industrije Slovenije
Delovanje skupine proizvajalcev Kranjske klobase (GIZ) in razvoj blagovne znamke Kranjska klobasa - zašpiljeno dobra
11.20
Zaključki posveta
Vprašanja iz publike, novinarska vprašanja
Dodatne informacije v zvezi s posvetom: Monika Cvetkov, monika.cvetkov@razvoj.si, 01 896 27 18
Dogodek je odprt za javnost, vstop je prost.
Prijave do petka, 16. novembra 2012
Uradno vabilo na posvet