English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Napoved: Posvet »Lokalna hrana – priložnosti za nove zaposlitve«

13. november 2012 - V torek, 20. novembra 2012, ob 9. uri bo v galeriji nad Kavarno Veronika v Kamniku potekal posvet z naslovom »Lokalna hrana – priložnosti za nove zaposlitve«, na katerem bomo predstavili priložnosti, ki jih ponuja podjetništvo v sektorju predelave hrane v lokalnem okolju.

Center za razvoj Litija skupaj z zadrugo Jarina že vrsto let spodbuja pridelavo lokalne hrane na območju Srce Slovenije in omogoča trženje pridelkov. Lokalno pridelana hrana predstavlja izziv za podjetništvo, povečanje zaslužka za kmete in nove zaposlitve. V lanskem letu se je Center za razvoj Litija vključil v evropski projekt LOCFOOD, ki prinaša nove možnosti za razvoj podjetništva na področju domače pridelave hrane. Na posvetu bodo prisotni tudi partnerji iz devetih evropskih držav, ki se na našem območju mudijo na delov¬nem srečanju v okviru projekta LOCFOOD.
 

Program:

9.00
Marjan Šarec, župan Občine Kamnik
Uvodni pozdrav

9.15
PRVI DEL POSVETA:
Moderira Miha Naglič

Dr. Martina Bavec
, Ministrstvo za kmetijstvo in okolje
Lokalno pridelana hrana – priložnost za nove zaposlitve

Doc. dr. Aleš Kuhar, Biotehniška fakulteta, agrarni ekonomist
Stanje na področju slovenske živilsko predelovalne industrije.

Prof. dr. Andrej Udovč, Biotehniška fakulteta
Stanje na področju zadružništva v Sloveniji in priložnosti v prihodnosti

10.00
Odmor s pogostitvijo z lokalnimi pridelki iz Srca Slovenije

10.30
DRUGI DEL POSVETA:
Franci Rokavec, predsednik RPSS
Vloga razvojnega partnerstva (RPSS) pri razvoju podeželja Srca Slovenije

Aleksandra Gradišek, direktorica Centra za razvoj Litija
Pristop k lokalni samooskrbi v Srcu Slovenije

Marija Erjavec, Kmetija Erjavec
Uspešno prestrukturiranje kmetije Erjavec

Tatjana Gombač, ravnateljica Osnovne šole Gradec
Odnos do lokalne samooskrbe v javni inštituciji

Ana Ahčin, GIZ Mesne industrije Slovenije
Delovanje skupine proizvajalcev Kranjske klobase (GIZ) in razvoj blagovne znamke Kranjska klobasa - zašpiljeno dobra

11.20
Zaključki posveta
Vprašanja iz publike, novinarska vprašanja

Dodatne informacije v zvezi s posvetom: Monika Cvetkov, monika.cvetkov@razvoj.si, 01 896 27 18

Dogodek je odprt za javnost, vstop je prost.
Prijave do petka, 16. novembra 2012

Uradno vabilo na posvet


Produkcija: Peternet