English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Martinov sejem v Ivančni Gorici

12. november 2012 - Na Martinovo soboto, 10. novembra 2012, je bila ivanjška tržnica ponovno polna obiskovalcev, ki so lahko izbirali med pestro ponudbo kmetijskih pridelkov ter izdelkov umetnostne obrti. Tržnico so z namenom izmenjave izkušenj in ogledov dobrih praks obiskali tudi predstavniki organizacije Alpinavera iz Švice, s katero Center za razvoj Litija sodeluje pri projektu "Lokalni produkti”. Skupni namen je razvoj in nadgradnja lokalnih tržnic v Srcu Slovenije.

Martinovo obarvano dogajanje je popestrilo Vinogradniško, sadjarsko, turistično društvo Debeli hrib s predstavitvijo tehnoloških postopkov vina, obiskovalci pa so lahko tudi degustirali mlado vino. Razstavo starogradniškega orodja je pripravila Etnološka zbirka Nose, Kmetijska svetovalna služba Ivančna Gorica pa je predstavila predelavo sadja iz travniških sadovnjakov. Na tržnem prostoru so odmevali tudi glasovi Moškega pevskega zbora Ambrus, Višnjanskih fantov ter zvoki izpod inštumentov Glasbene šole Grosuplje, podružnica Ivančna Gorica.
 

Vinogradniško, sadjarsko, turistično društvo Debeli hrib je na tržnici poskrbelo za degustacijo vina

Partnerji iz Švice so ob obisku tržnice povedali, da s spremljevalnim programom tržni prostor pridobi dodano vrednost. Koncept nadgradnje lokalne tržnice, ki se prepleta s koledarski prazniki in sezonski dogodki, jim je bil izjemno všeč. Gostje so izmenjali mnenja in primerjali delovanje kmetijske svetovalne službe s predstavniki KSS - Ivančna Gorica. Pohvalili so tudi izgled samega tržnega prostora in enotnost stojnic, kot tudi splošno vzdušje na tržnici, ki ga v prvi vrsti naredijo ponudniki sami.
 



Podprto z donacijo Švice v okviru Švicarskega prispevka razširjeni Evropski uniji

Produkcija: Peternet