English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Krajevne skupnosti v občini Ivančna Gorica kot turistični biseri

30. november 2012 - V Ivančni Gorici ima vsaka od 12 krajevnih skupnosti svojo lastno grafično podobo, ki sledi enotni vidni podobi občinske znamke »Prijetno domače«. Rezultati povezovanja se kažejo v uspehih posameznih krajev. Vaško jedro Hrastovega Dola je na primer pred kratkim na tekmovanju Turistične zveze Slovenije, Moja dežela lepa in gostoljubna, prejelo naziv najlepše urejenega vaškega jedra v Sloveniji.

Vzpostavitev identitet posameznih destinacij je dobra praksa, ki prispeva k celostnemu razvoju občine na področju turizma, kmetijstva in drugih panog. V okviru projekta Prijetno domače je bil postavljen temeljni skelet turistične infrastrukture občine. V 12 krajih (Ambrus, Dob pri Šentvidu, Ivančna Gorica, Krka, Metnaj, Muljava, Sobrače, Stična, Šentvid pri Stični, Temenica, Višnja Gora in Zagradec) so bile postavljene unikatno oblikovane informativne točke, ki tako obiskovalcem kot domačinom nudijo uporabne informacije o lokalni ponudbi. Oblikovana je bila tudi krožna od točke do točke, ki obiskovalcem omogoča doživetje raznovrstnosti in bogastva celotne destinacije. Poskrbljeno je tudi za aktivno promoviranje projekta Prijetno domače. Vzpostavljen je bil spletni portal ivancna.gremo.net z namigi za izlete po občini in promocijskimi filmčki o posameznih krajih.

Po mnenju župana Občine Ivančna Gorica, Dušana Strnada, so »s predstavitvijo nove vidne podobe, enotnim znakom, sloganom in novo blagovno znamko občine, ob že končanih infrastrukturnih in investicijskih projektih, postavili temelje za intenziven nadaljnji celosten razvoj občine.« Večja prepoznavnost bo zagotovo prispevala k aktivnemu razvojnemu ritmu občine Ivančna Gorica tudi v prihodnje.

 
 

Produkcija: Peternet