English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Napoved: Konferenca o inovativnih lokalnih skupnostih

15. marec 2013 -  Razvojni center Srca Slovenije letos že tretjič zapored organizira Konferenco o inovativnih lokalnih skupnostih, in sicer v četrtek, 21. marca 2013, ob 12. uri v Družbenem centru Krka, v bližini Ivančne Gorice. Poleg tehnoloških inovacij so za lokalne skupnosti pomembne tudi inovacije v storitvah in poslovnih modelih. V Srcu Slovenije, območju v središču države, se že nekaj let razvija koncept inovativne lokalne skupnosti. Gre za prostor, ki spodbuja povezovanje podjetnikov, javne sfere, organizacij, mladih in vseh, ki aktivno soustvarjajo prostor, v katerem živijo.

Na konferenci bodo izpostavljene posamezne občine in projekti, ki izstopajo, med njimi občini Ivančna Gorica in Zagorje ob Savi, ki veliko pozornosti namenjata kakovostnemu in aktivnemu staranju. Podeljena bodo tudi priznanja za najbolj inovativne projekte v lokalnih skupnostih. Aleksandra Gradišek, direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije, je povedala, da je »Srce Slovenije prostor za uresničevanje drugačnih in plemenitih idej, zato z veseljem podpiramo dobre zgodbe, ki povezujejo ter odpirajo nove razvojne in trženjske priložnosti.« Organizatorji želijo, da se s primeri dobrih praks lokalnih skupnosti seznani čim več ljudi. Srce Slovenije je bilo kot razvojno partnerstvo desetih občin pred dvema letoma nagrajeno kot najbolj inovativna lokalna skupnost v Sloveniji.
 

O pomenu inovativne lokalne skupnosti bosta na konferenci spregovorila tudi mag. Violeta Bulc, direktorica podjetja Vibacom, in Tomaž Smole, podžupan Občine Ivančna Gorica, ki pri konferenci sodelujejo kot soorganizatorji. Konferenca je odprtega tipa, namenjena je vsem, ki želijo biti del sprememb na poti v trajnostno naravnano družbo. Udeležba na konferenci je brezplačna.

Lokacija konference
(Google maps)

Konferenco organizirajo: Center za razvoj Litija, ki se je pred kratkim preimenoval v Razvojni center Srca Slovenije, Občina Ivančna Gorica ter Vibacom. Prva konferenca o inovativnih lokalnih skupnostih je potekala marca 2009 na Polšniku, druga pa marca 2011 v Šentrupertu.

Konferenca bo izvedena v okviru evropskega projekta IN-EUR na programu INTERREG IVC, pri katerem kot partner sodeluje Razvojni center Srca Slovenije.

Produkcija: Peternet