English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Napoved: Utrip podeželja na 6. Ivankinem sejmu

20. marec 2013 - V soboto, 23. marca, bo med 8.00 in 13.00 uro v Ivančni Gorici potekal 6. velikonočni Ivankin sejem. Na njem bodo svoje dobrote s podeželja predstavile in ponudile kmetije z ekološko in integrirano pridelavo ter pridelovalci zdravilnih zelišč in drugih domačih pridelkov in izdelkov.

Organizator prireditve Občina Ivančna Gorica s partnerji za letošnji sejem, ki sovpada s setvenim obdobjem, napovedujejo novost, in sicer izmenjavo semen. Lokalni kmetovalci bodo na svojih stojnicah poleg pridelkov predstavili tudi različne sorte semen s tradicionalnim poreklom z lastnih njiv. Namen družbeno odgovorne akcije je seznanitev širše javnosti o pomembnosti ohranjanja domačih slovenskih sort semen. 

Tradicionalni sejemski utrip bodo popestrili rokodelci z izdelki domače obrti, manjkale ne bodo niti praznične dobrote, ki jih bodo pripravile pridne podeželske žene, s pestrim programom bogate kulturne dediščine pa bodo živahen pridih prireditvi dodala kulturno-umetniška društva.

Informacije za razstavljavce: Nataša Smrekar, vodja lokalne samooskrbe s hrano, Jarina, z.o.o. natasa.smrekar@jarina.si oz. na 01/ 89 72 104




Produkcija: Peternet