English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Dobri primeri trženja lokalnih produktov v ekoloških trgovinicah

1. marec 2013 - V Srcu Slovenije razvijamo lokalno samooskrbo s hrano in nova znanja s tega področja pridobivamo tudi izven meja Slovenije. Evropski projekt LOCFOOD, pri katerem sodeluje Center za razvoj Litija, ponuja priložnosti za nova znanja in dobre prakse, ki jih lahko prenesemo tudi na naše območje.

Lokalna samooskrba s hrano predstavlja veliko priložnost ne le za dostop do sveže hrane, ampak predvsem za povečanje zaslužka, nove zaposlitve in nove podjetniške priložnosti, ki jih lokalna samooskrba ponuja. To se je ponovno potrdilo na srečanju partnerjev projekta LOCFOOD, ki je 27. in 28. februarja 2013 potekalo v Valenciji.

Kot dobra španska praksa trženja lokalnih produktov je bila predstavljena ekološka trgovina s sezonskimi in lokalnimi pridelki in izdelki, ki je locirana v samem centru Valencije. S trgovino sodeluje 40 pridelovalcev, cene njihovih izdelkov pa so primerljive s tistimi v supermarketih. Prisotnost aktivnega zadružništva, »Valencian community food and agriculture cooperativism« s 326.000 člani, obrat pridelave vina in vinska klet La Costera s 150 člani - vinogradniki ter 7% ekološka kmetijska pridelava nakazujejo na velik pomen in doprinos kmetijstva v Španiji.
 

Ekološka trgovinica s sezonskimi in lokalnimi pridelki in izdelki v središču Valencije


Z ekološko trgovino sodeluje 40 pridelovalcev, cene njihovih izdelkov pa so primerljive s tistimi v supermarketih

Produkcija: Peternet