English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Srce Slovenije v Biogradu na Moru

15. april 2013 – Predstavniki Razvojnega centra Srca Slovenije smo se 11. in 12. aprila 2013  udeležili mednarodne konference SLOVECRO, ki je potekala v Biogradu na Moru. Konferenca je bila namenjena predstavitvi primerov dobrih praks črpanja evropskih sredstev na področjih turizma, zaposlovanja, gospodarstva, socialnega podjetništva, komunalne infrastrukture, okolja, športa, izobraževanja, energetike, kulture, kmetijstva in mladih v finančni perspektivi 2007 – 2014 v Sloveniji.


Na konferenci je direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije Aleksandra Gradišek predavala o Srcu Slovenije kot primeru sistemskega pristopa razvoja inovativnih skupnosti, saj že 13 let na območju povezujemo najrazličnejše deležnike in krepimo njihove potenciale. Rezultati so danes vidni, območje pa se povezuje preko razvoja 3 stebrov: turizma, podjetništva in našega okolja.


Predstavniki Razvojni center Srca Slovenije smo se sestali z županom občine Biograd na Moru Ivanom Knezom. v povezavi s sodelovanjem pri prihodnjih projektih. Med drugim smo se pogovarjali o predstavitvi območja Srca Slovenije na njihovi otvoritvi poletne sezone – dogodku Gastro stol, ki bo potekal prvi vikend v juniju.


Produkcija: Peternet