English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


V Litiji odprli Turistično točko Srca Slovenije

17. april 2013 - V starem mestnem jedru Litije, na Valvazorjevem trgu 10, je vrata odprla prva Turistična točka Srca Slovenije. Namenjena bo informiranju obiskovalcev in promociji lokalnih litijskih ponudnikov, pa tudi turističnih atrakcij širšega območja Srce Slovenije. Na novi turistični točki bodo obiskovalcem na voljo kolesarski vodiči, zgibanke o postajališčih za avtodome in ostali promocijski materiali, v posebnem domačem kotičku pa tudi lokalni produkti z območja.

Župan Občine Litija Franci Rokavec je ob odprtju povedal, da je »ponosen, da se je v Litiji, v zibelki Srca Slovenije, vzpostavila stična točka za povezovanje turizma in gre za veliko pridobitev za Litijo.« Občina Litija je zagotovila prostorske pogoje za točko, delovala pa bo v okviru Razvojnega centra Srca Slovenije, ki je pridobil tudi evropska sredstva za njeno vzpostavitev. Direktorica Aleksandra Gradišek želi, »da na območju nastane še veliko tovrstnih turističnih točk, ki bodo povezovale lokalno ponudbo in se vključevale v zgodbo Srca Slovenije«.


Razvojni center Srca Slovenije bo v sodelovanju s ponudniki tudi v prihodnje razvijal in nadgrajeval inovativne turistične zgodbe in produkte, ki temeljijo predvsem na doživljajskem turizmu in prireditvah. V soboto, 25. maja 2013, se bo odvijala prireditev S kolesom po Srcu Slovenije, s startom v Litiji pri Tenis klubu AS. S tem se bo pričela kolesarska sezona, ki bo po 32 kolesarskih poteh po območju Srce Slovenije potekala celo poletje, za družinske, rekreativne, gorske in cestne kolesarje. Od 24. do 26. maja bo po območju potekala spomladanska 3-dnevna avtodomarska karavana s kolesarjenjem, pohodništvom in kulinaričnimi doživetji.

Vloga nove Turistične točke bo tudi povezovanje litijskih turističnih območij. V občini Litija je namreč več mikro destinacij, ki imajo velik turistični potencial: območje Vač z GEOSS-om, Polšnik ter Dole pri Litiji – Oglarska dežela. Občina Litija v sodelovanju s fakulteto Turistica in Institutom Jožefa Štefana razvija tudi aplikacijo za mobilne telefone, ki bo turistom kjerkoli omogočila dostop do turističnih informacij na območju Srce Slovenije. V načrtu je tudi izvedba natečaja za turistični spominek.

Direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije Aleksandra Gradišek in župan Občine Litija Franci Rokavec ob odprtju z Mojco Hauptman, ki bo delala na Turistični točki (foto: Foto Format)






Kontakt Turistične točke Litija:
Valvazorjev trg 10, 1270 Litija
E-pošta: turizem.litija@razvoj.si, telefon: 059 940 503, 051 312 739

Odpiralni čas Turistične točke v Litiji:
  • Sreda: 10h - 17h
  • Četrtek: 10h - 15h
  • Petek: 10h - 15h
  • Sobota: 9h - 12h

Produkcija: Peternet