English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Srce Slovenije na konferenci Energetsko učinkovite lokalne skupnosti

26. maj 2013 - Med kozolci v Šentrupertu je v ponedeljek, 27. maja 2013, potekala Konferenca o energetsko učinkovitih lokalnih skupnostih. Svoje načrte o energetskih projektih, ki jih načrtujemo v prihodnjem razvojnem obdobju, je predstavil tudi Razvojni center Srca Slovenije.


Na konferenci je Razvojni center Srca Slovenije predstavila Mojca Štepic
 
 V občini Šentrupert se zavedajo pomembnosti trajnostnega razvoja in v tem vidijo priložnost za izboljšanje energetskega stanja v lokalni skupnosti, manjše stroške za energente ter nove poslovne priložnosti. S tem namenom so organizirali konferenco, kjer so predstavili primere dobrih praks, kot sta energetska sanacija osnovne šole in izgradnja nizkoogljičnega in nizkoenergijskega vrtca, ter svojo vizijo o tem, kako postati energetsko neodvisna lokalna skupnost.


Energetske rešitve s področij javno-zasebnega partnerstva, lokalnih skupnosti in uporabe lesa so predstavila tudi različna podjetja. Konferenca se je zaključila s strokovno vodenim ogledom Dežele kozolcev in predstavitvijo ponudnikov tehnologij, kjer so imeli udeleženci možnost testirati hibridna vozila in kolesa na električni pogon.



Produkcija: Peternet