English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Uporaba sodobnih tehnologij pri promociji italijanskega turizma

24. maj 2013 - S sodelovanjem pri evropskem projektu Dante in spoznavanjem dobrih praks iz tujine Razvojni center Srca Slovenije prenaša izkušnje in bogati znanja turističnih ponudnikov območja Srce Slovenije.


Predstavnici Razvojnega centra Srca Slovenije sta se 22. in 23. maja 2013 udeležili strokovne delavnice v italijanskem mestu Torino, na kateri so bile predstavljene dobre prakse s področja uporabe sodobnih tehnologij za namene promocije ponudbe turističnih destinacij.


Predstavljeni so bili primeri promocije gastronomije in nogometa, popotniški blog, inovativnih spletnih portalov za pohodništvo in avtodomarstvo ter mobilnih aplikacij za sporočanje vremenskih razmer v gorah. Izpostavljeno je bilo, da so bistvenega pomena privlačne fotografije krajev in zanimive zgodbe, predvsem pa je pomembno aktivno vključevanje obiskovalcev, ki lahko delijo svoje izkušnje z ostalimi ljudmi. Sodobne tehnologije, kot so pametni telefoni in socialna omrežja, ljudje namreč vse pogosteje uporabljamo tudi ko se odločamo za izlete in potovanja.



Produkcija: Peternet