English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Napovedujemo: Usposabljanje o lokalni kulinariki

23. avgust 2013 - Lokalna kulinarika predstavlja odlično priložnost za razvoj ponudbe Srca Slovenije. Vse več je ljudi, ki želijo okusiti pristno lokalno hrano. Verjamemo, da lahko svojo edinstveno zgodbo razvijete tudi vi! Skupaj s prof. dr. Janezom Bogatajem, priznanim slovenskim etnologom, smo pripravili usposabljanje z vsebinami, ki vas bodo opogumile za nadaljnji razvoj na tem področju.



LOKALNA KULINARIKA KOT PRILOŽNOST ZA RAZVOJ SRCA SLOVENIJE

Usposabljanje bo potekalo v treh sklopih z vodenjem prof. dr. Janeza Bogataja.

Na usposabljanju boste izvedeli več o gastronomski podobi Slovenije in strategiji tega področja. Predstavili vam bomo nekatere značilne jedi naših občin, ki so izšle pred kratkim v publikaciji Okusi Osrednje Slovenije pri Zavodu za turizem Ljubljana. Narediti želimo še korak dlje in vas spodbuditi, da bi poskušali na vaše jedilnike umestili čim več pristnih lokalnih jedi, na katerih lahko zgradite lastno prepoznavnost. Spoznali boste tudi napake, ki jih najpogosteje delamo na tem področju, in se jih pogosto niti ne zavedamo. Vabimo vas, da se na srečanje pripravite s konkretnimi vprašanji. Želimo namreč, da bi značilna kulinarična ponudba naših krajev tudi v praksi zaživela.
  • Sreda, 11. september 2013,od 8.00 do 12.00; Turistična točka Srca SLovenije, Valvazorjev trg 10, Litija (individualno delo s posamezniki, ki se želijo podrobneje poglobiti v tematiko usposabljanja in na tej podlagi nadgraditi svojo ponudbo)
Vabimo vas, da k usposabljanju povabite tudi svoje znance, saj morda niso prejeli tega vabila. Prijave na elektronski naslov mija.bokal@razvoj.si ali na telefonsko številko 01 - 89 62 719, najkasneje do četrtka, 29. avgusta 2013. Število mest je omejeno, zato se čim prej prijavite.


Za udeležence, ki prihajate iz občin, ki sofinancirajo letošnji program Razvojnega partnerstva središča Slovenije (Dol pri Ljubljani, Litija, Ivančna Gorica, Mengeš, Šentrupert in Šmartno pri Litiji) je izobraževanje brezplačno. Za ostale udeležence je cena 20 EUR na srečanje. Ob zaključku prejme vsak udeleženec potrdilo o opravljenem usposabljanju.

Produkcija: Peternet