English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Nova mobilna aplikacija za sodobno načrtovanje izletov po slovenski Istri in Srcu Slovenije

23. september 2013 - Prebivalcem in obiskovalcem Slovenske Istre in Srca Slovenije je od septembra na voljo nova mobilna aplikacija e-Turist. Ta uporabniku na podlagi njegovih zanimanj pripravi prilagojen program z vključeno kulinarično ponudbo, zabavo, kulturnimi in naravnimi znamenitostmi ter ponudbo aktivnega turizma. Nova mobilna aplikacija je bila prvič uradno predstavljena v sredo, 18. septembra 2013, na sejmu Bonaca 2013, mednarodnem sejmu navtike, karavaninga in zelene energije v Portorožu.

Uporabnik na pametni telefon naloži aplikacijo e-Turist, vnese svoja zanimanja, čas, ki ga ima na voljo ter prevozno sredstvo, sistem pa pripravi predlog ogledov, prilagojen njegovim zahtevam. Aplikacija nato uporabnika s pomočjo GPS navigacije vodi od točke do točke. Če vas na primer zanima rekreacija, bo aplikacija predlagala možnosti za športne aktivnosti, hkrati pa bo svetovala tudi kje v bližini pojesti kosilo in kaj je vredno ogleda v sosednjem kraju.


Mobilna aplikacija je brezplačno na voljo za operacijske sisteme Android, Blackberry, Microsoft Windows Phone ter iOS in si jo lahko brezplačno naložite v spletnih trgovinah Google Play in App store. Znotraj aplikacije, ki obstaja tudi v angleškem jeziku, so dosegljive tudi praktične informacije o turističnih informacijskih centrih v Slovenski Istri in v Srcu Slovenije. Sistem za načrtovanje poti deluje tudi na spletni strani www.e-turist.si, ki omogoča, da si lahko sestavimo izlet že za domačim računalnikom. Pri vsaki znamenitosti lahko obiskovalec poda tudi svoje mnenje, kar bo v pomoč turističnim delavcem za izboljšanje ponudbe.

Nova mobilna aplikacija je nastala v sodelovanju Fakultete za turistične vede – Turistica, Instituta Jožef Stefan in Občine Litija, sodeloval pa je tudi Razvojni center Srca Slovenije, ki je povezuje območje Srce Slovenije. Aplikacija združuje znanje o turizmu, ki ga ima fakulteta Turistica s sodobnimi metodami inteligentnih sistemov, razvitih na Inštitutu Jožef Stefan. Aplikacija je bila pripravljena v okviru projekta »e-Turist: Elektronski mobilni turistični vodnik«, ki sta ga sofinancirala Evropski sklad za regionalni razvoj – ESSR in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.


Produkcija: Peternet