English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Dobro izvedena dela so ključna za prihranke

6. november 2013 - Predavanje energetskega svetovalca Simona Brleka v Energetski pisarni Srca Slovenije v Dolu pri Ljubljani je 5. novembra 2013 pritegnilo številne ljudi, ki jih zanimajo podrobnosti in detajli pri gradnji ali obnovi stavbe. Naslednje predavanje z naslovom »Je za kakovostno bivanje bolj pomembna svetloba ali varčevanje energije?« bo potekalo v torek, 3. decembra 2013, ob 16. uri v Energetski pisarni Srca Slovenije v Dolu pri Ljubljani (prostori JUB Design Studia). Na predavanju bo sodelovala tudi Alenka Čibej iz podjetja Jelovica.

Upoštevanje detajlov je zelo pomebno, če si želimo nizko porabo energije in malo vlage v stavbi, zato si pomanjkljivosti pri gradnji ali obnovi res ne smemo privoščiti. Na torkovem predavanju smo izvedeli na kakšen način pravilno temeljimo stavbe in kako pomembna je pravilna izvedba hidroizolacije pri novogradnji ali obnovi stavbe, saj preprečuje, da bi vlaga prehajala v zidove. Tudi pri oknih ponavadi nastajajo toplotni mostovi, zato je njihova pravilna vgradnja in izolacija še kako pomembna. V Sloveniji je bila večina stanovanjskih stavb zgrajenih v sedemdesetih in osemdesetih letih. Stavbe so slabo izolirane in porabijo vse do 3.000 litrov kurilnega olja na sezono. Pravilna sanacija in pozornost pri detajlih je tako ključnega pomena za bolj kakovostno bivanje in nižje stroške za energijo.

Izkušen energetski svetovalec je prebivalcem občin Srca Slovenije z nasveti o načinih gradenj in prenovi objektov, obnovljivih virih in učinkoviti rabi energije brezplačno na voljo vsak torek med 15. in 18. uro v Energetski pisarni Srca Slovenije v Dolu pri Ljubljani.


Foto: Franc Fritz Murgelj

Foto: Franc Fritz Murgelj



Produkcija: Peternet