English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Učinkovita raba energije pri razsvetljavi

4. december 2013 - V Energetski pisarni Srca Slovenije v Dolu pri Ljubljani je 3. decembra 2013 potekalo predavanje z naslovom »Je za kakovostno bivanje bolj pomembna svetloba ali varčevanje energije?«. Predavanje je izvedel energetski svetovalec Simon Brleka, sodelovala pa je tudi predstavnica podjetja Jelovica.

Predpisi s področja učinkovite rabe energije določajo, da se razsvetljava prvenstveno zagotavlja z naravno osvetlitvijo. Če to ni mogoče, se uporabi energijsko učinkovita svetila. Začne se torej pri pravilni arhitekturni zasnovi objekta, primerni velikosti okenskih odprtin glede na uporabnost prostorov, ustrezni zasteklitvi in seveda senčenju, s katerim preprečujemo pregrevanje. Ali se steklene površine in energijska učinkovitost izključujejo ali dopolnjujejo? Oboje! Zato je skrbno načrtovanje toliko bolj potrebno.

Tudi v naslednjem letu bodo v Energetski pisarni Srca Slovenije v Dolu pri Ljubljani potekala brezplačna predavanja za občane na temo obnovljivih virov in učinkovite rabe energije.


Produkcija: Peternet