English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


V Srcu Slovenije razvijamo edinstveno napravo za starostnike

10. januar 2014 - Projekcije prebivalstva kažejo, da bo leta 2060 že vsak tretji prebivalec Slovenije starejši od 65 let, skoraj vsak osmi pa starejši od 80. S tem izzivom se sooča ves razviti svet, posebno pozornost pa temu področju namenjamo tudi v Srcu Slovenije. Skupaj s podjetji želimo razvijati nove izdelke in storitve za starostnike, spodbujamo občine, da postanejo starostnikom prijazne in v prostor prenašamo dobre prakse iz tujine.

Nova samostojna naprave za starostnike, ki jo razvijamo v Srcu Slovenije, bo integrirana v dom določene osebe in ji bo preko različnih komunikacijskih naprav (TV, računalnik, dlančnik) omogočala branje izbranih in lokaliziranih novic, dostop do storitev, ki so na razpolago v lokalnem okolju in jo obveščala, kdaj je čas za vsakodnevna opravila. Naprava, ki bo testno predvidoma razvita do letošnjega aprila, bo starostniku omogočala tudi zvočno in video povezavo s sorodnikom ali lokalno info točko za starejše na daljavo.

Pri razvoju omenjene naprave sodeluje posebna delovna skupina strokovnjakov, ki smo jo poimenovali eko-inovacijska pisarna in je bila vzpostavljena na pobudo Razvojnega centra Srca Slovenije. Aktivnosti se izvajajo v okviru evropskega projekta Innovage, ki je sofinanciran s strani programa INTERREG IVC in Razvojnega partnerstva središča Slovenije.


O idejni zasnovi nove naprave so 10. januarja 2014 v Dolskem razpravljali člani delovne skupine in predstavniki starostnikov



Prisotnmim se je na daljavo pridružil tudi dr. Richard Curry, zunanji strokovnjak delovne skupine za starostnike

Produkcija: Peternet