English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Tržnica v Ivančni Gorici - uspešen primer razvoja podeželja

31. marec 2014 - V ljubljanskem Antiq hotelu se je 28. marca izvedlo zaključno srečanje Sklada za NVO in Sklada za male projekte v okviru programa Švicarski prispevek. Razvojni center Srca Slovenije je v letih 2012-2013 uspešno izvedel projekt Lokalni produkti, v okviru katerega se je nadgradila lokalna tržnica v Ivančni Gorici.

Pripravil in oblikoval se je dokument " Načrt razvoja lokalnih tržnic v območju Srca Slovenije", spodbujali pa so se tudi nove registracije dopolnilnih dejavnosti na kmetiji. Glavni projektni rezultat je prav gotovo dobro obiskana in prepoznavna lokalna tržnica v Ivančni Gorici ter predvsem zadovoljni ponudniki lokalnih izdelkov in dobrot.

Srečanja so se udeležili predstavniki švicarske razvojne agencije, švicarske ambasade, ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, usmerjevalnega odbora in vmesnega organa ter vsi nosilci projektov. V okviru Švicarskega prispevka je bilo izvedenih 42 projektov (12 s področja okolja, 11 s področja izvajanja socialnih storitev, 19 partnerskih projektov; za omenjene projekte je bilo namenjenih nekaj manj kot 22 milijonov švicarskih frankov.


Produkcija: Peternet