English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Odgovorno inoviranje v transportu

23. april 2014 - Slovenske železnice so v Litiji ob 15. letnici avtobusne povezave Litija-Šmartno pri Litiji uradno predale namenu novi avtobus, ki povezuje oba kraja. Poleg predstavnikov Slovenskih železnic so se dogodka udeležili tudi župan občine Litija, Franci Rokavec, župan občine Šmartno pri Litiji, Milan Izlakar in direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije, Aleksandra Gradišek. Med prvimi so se z novim avtobusom popeljali osnovnošolci iz Osnovne šole Šmartno.


V petnajstih letih je bilo na relaciji Litija – Šmartno pri Litiji opravljenih 670.000 kilometrov in prepeljanih 700.000 potnikov, njihovo število pa narašča. Dnevno na tej relaciji SŽ opravijo 22 povratnih voženj na dan v skupni dolžini 190 kilometrov. Na leto to pomeni 5.280 voženj oziroma 45.624 kilometrov.

Povezovanje v Srcu Slovenije dogaja na številnih nivojih
. Ker je to osnovna naloga Razvojnega centra Srca Slovenije, smo v tem dogodku prepoznali priložnost za sodelovanje. Predstavljene rešitve integralnega transporta - usklajeni vozni redi vlaka in avtobusa, ki potnikom ponujajo optimalno prevozno storitev, enotna brezkontaktna čip vozovnica na kateri so zapisani podatki o vožnji z vlakom in avtobusom, novo, okolju prijazno vozilo - predstavljajo tudi pomembne elemente ODGOVORNEGA INOVIRANJA, ki ga naslavljamo v okviru evropskega projekta FaRInn. Gre za vsebine, ki povezujejo elemente skrbi za okolje, etike in odgovornosti do širše družbe. Za dvig kakovosti življenja vseh, ki v tem prostoru živimo in ustvarjamo.

Z nalepko, ki smo jo za to priložnost namestili na novem vozilu, želimo lokalni javnosti sporočiti prav to: prepletajmo naše vsakdanje poti z veliko mero skrbi za okolje v najširšem smislu - tako do narave kot tudi do nas samih.



Produkcija: Peternet