English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Napovedujemo: Srce Slovenije na 14. Festivalu za tretje življenjsko obdobje

22. september 2014 – V Cankarjevem domu v Ljubljani bo med 29. septembrom in 1. oktobrom 2014 potekal 14. Festival za tretje življenjsko obdobje. Na tej edinstveni in množični prireditvi za starejše v Sloveniji in Evropi se bo predstavljal tudi Razvojni center Srca Slovenije z evropskima projektoma INN.O.V.Age in WIDER.

Predstavitev Srca Slovenije bo potekala v Parku informacijske družbe v 1. preddverju. Predstavili bomo dva edinstvena produkta za starostnike, ki ju razvijamo v Srcu Slovenije, in sicer socialno komunikacijsko napravo za lažje samostojno bivanje na domu ter model bivanjske skupnosti »Srebrna hiša«. Aktivno staranje, medgeneracijsko sodelovanje in zagotavljanje višje kakovosti življenja, so namreč med ključnimi usmeritvami Srca Slovenije.

Vljudno ste vabljeni tudi na okroglo mizo z naslovom Storitve in produkti za starostnike v Srcu Slovenije – regija medgeneracijskega sodelovanja, ki jo Razvojni center Srca Slovenije organizira v sklopu Festivala. Potekala bo v ponedeljek 29. septembra 2014, od 12.10 do 13.10 ure v prvem preddverju Cankarjevega doma (konferenčna dvorana M2).

Na okrogli mizi bodo sodelovali:
  • župan Občine Šentrupert Rupert Gole,
  • upokojena profesorica in novinarka, sicer pa ambasadorka radostnega staranja dr. Manca Košir,
  • upokojena novinarka in urednica Bernarda Jeklin,
  • pevka Nuša Derenda,
  • predsednik Lokalne akcijske skupine Srce Slovenije Željko Savič in
  • direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije Aleksandra Gradišek.
Pogovor bo vodila mag. Andreja Jernejčič Vizjak.

V sklopu Festivala pripravljajo organizatorji vrsto zanimivih dogodkov: zanimiva predavanja, okrogle mize, ustvarjalne delavnice, polemične razprave in druge priložnosti za druženje. Vse to bo povezoval raznovrsten in kakovosten kulturni program na odprtih odrih, dogajanje pa bodo popestrili tudi s posebnimi kulturnimi dogodki. Več podatkov najdete na spletni strani Festivala za tretje življenjsko obdobje http://www.f3zo.si/ljubljana/program/.

Vstop je prost
.

Utrinki iz 13. festivala za tretje življenjsko obdobje



  

Produkcija: Peternet