English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Napovedujemo: brezplačno predavanje o učinkoviti rabi energije v javnih ustanovah »Energijska učinkovitost javnih stavb – kakšen zgled nam daje država?«

1. oktober 2014 - Predavanje bo potekalo v torek, 21. oktobra 2014 ob 16. uri v Energetski pisarni Srca Slovenije v prostorih JUB Design Studia v Dolu pri Ljubljani. Varčevanje z energijo in njena učinkovita raba se pričneta z zavedanjem, da energija ni dana sama po sebi in da je ni na voljo v neomejenih količinah. Velika večina javnih stavb, predvsem starejših objektov, ima velik potencial za bolj učinkovito rabo energije.

Brez večjih investicijskih vlaganj v te objekte in ob racionalni rabi energije ter ustrezni organiziranosti bi bilo možno zmanjšati porabo energije do 10%. Tu imamo v mislih predvsem potrebno energijo za ogrevanje prostorov, električno energijo in vodo. Ob ustreznih tehnično-investicijskih ukrepih bi po strokovnih ocenah potencial učinkovite rabe energije lahko znašal tudi več kot 80%. Stavbam je potrebno zagotoviti ustrezno toplotno zaščito in ogrevalne sisteme z uporabo obnovljivih virov energije ter primerno prezračevanje. Slabe razvade ljudi pa spremeniti v pozitivne navade!

Izkušeni svetovalec Simon Brlek vas bo na predavanju seznanil z:
  • zahtevami slovenske in evropske zakonodaje in energetsko izkaznico
  • energetskim knjigovodstvom - spremljanjem porabe toplote, elektrike, vode
  • energetskimi pregledi - da vemo v kakšnem stanju je objekt
Več informacij: energetska.pisarna@dol.si ali gasper.klec@razvoj.si

Prosimo vas za predhodne prijave do 17. oktobra 2014 na gasper.klec@razvoj.si




Produkcija: Peternet