English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Evropsko priznanje za razvoj naprave za starostnike

9. oktober 2014 - Srce Slovenije je v začetku oktobra v Bruslju prejelo priznanje za razvoj posebne socialno-komunikacijske naprave za starostnike, ki omogoča prejemanje opomnikov, enostavno komunikacijo s sorodniki ter dnevnim centrom. Naprava, ki je bila razvita v sklopu projektov za večjo kakovost življenja starostnikov, pomaga starostnikom varnejše življenje na lastnem domu.

ZA AKTIVNO STARANJE V SRCU SLOVENIJE
»Napredni interaktivni domači sistem, ki ga je predstavil Razvojni center Srca Slovenije, je odličen primer, kako je mogoče zadovoljiti lokalne potrebe s prenosom in dodatnim razvojem obstoječe tehnologije v lokalni kontekst. Socialna izoliranost je med večjimi izzivi starostnikov, predstavljena tehnološka rešitev oz. storitev pa jim omogoča, da ostajajo v stiku s prijatelji, družino in skrbniškimi službami,« je o napravi za starostnike dejal Richard Curry iz South East Health Technologies Alliance (SEHTA) v Veliki Britaniji.

Partnerstvo projekta INNOVAGE, ki spodbuja trajnostne in inovativne rešitve za daljše in neodvisno življenje starostnikov, je napravo Srca Slovenije nagradilo s priznanjem, poeljenim v okviru nagrajevanja najboljših pilotnih projektov, hkrati pa je bila naprava predstavljena na konferenci z naslovom »Ustvarjanje enotnosti iz raznolikosti: trajnostne rešitve na področju aktivnega staranja«. Konferenca, na kateri so sodelovali strokovnjaki s področja aktivnega staranja iz Španije, Belgije, Velike Britanije, Litve, Poljske, Slovenije in Italije, je potekala v okviru Open Days v Bruslju. V središču pozornosti so bile inovativne rešitve za neodvisno življenje starostnikov ter možnosti za spremembo regionalnih in nacionalnih politik na področju aktivnega staranja.


Srce Slovenije je s strani evropskega projekta INNOVage prejelo priznanje za razvoj »Socialno-komunikacijske naprave za starostnike«.


Predstavitev treh nagrajenih pilotnih projektov na zaključni konferenci v Bruslju (med njimi tudi Srce Slovenije)


Razprava strokovnjakov glede priporočil za oblikovanje politik na področju aktivnega staranja in neodvisnega življenja

Produkcija: Peternet