English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Jesenska avtodomarska karavana po Srcu Slovenije

6. oktober 2014 - Po Srcu Slovenije je prvi oktobrski vikend potekala jesenska avtodomarska karavana. Popotovanje posameznikov in družin iz Italije, Nemčije in Slovenije je bilo zaznamovano z aktivnimi doživetji v naravi ter s srečanji s kulturno in naravno dediščino, ki so jo odkrivali na poti po prvi slovenski avtodomarski destinaciji.

Jesenske avtodomarske karavane po Srcu Slovenije se je udeležilo 13 avtodomov iz Slovenije, Italije in Nemčije. Obiskali so Turistično kmetijo Pr Krač v Dolskem, kjer so se preizkusili v »ličkanju« koruze ter spoznavali zelišča na Vrtu zdravilnih rastlin v Osredkah. Podali so se na pohod po tematski poti Jurija Vege do vasi Zagorica, si ogledali Slamnikarski muzej v Domžalah, uživali na bazenih notranje riviere Term Snovik in v odkrivanjih narave v Tuhinjski dolini.

V mrežo postajališč za avtodome v Srcu Slovenije je vključenih 18 karavaningu prijaznih gostiteljev, ki imajo urejena postajališča za avtodome. Turisti lahko na izbranih počivališčih oskrbijo avtodom, okušajo domače dobrote in prenočijo, poleg tega pa si ogledajo še lokalne zanimivosti. Razgibanost terena, mreža pohodniških, kolesarskih in konjeniških centrov, lokalna kulinarika ter pester nabor kulturne in naravne dediščine omogočajo zanimiva raziskovanja območja od Kamniško-Savinjskih Alp do dolenjskih gričev, od obrobja Ljubljane do ravnic ob Savi.


Avtodomarji so obiskali tudi turistično kmetijo Pr Krač v Dolskem, kjer so se preizkusili v »ličkanju« koruze
 

Pohod po tematski poti Jurija Vege do vasi Zagorica

Številčna udeležba letošnje jesenske avtodomarske karavane po Srcu Slovenije



Produkcija: Peternet