English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Obisk hrvaške lokalne akcijske skupine Mura-Drava

20. april 2015 - Na povabilo Razvojnega centra Srca Slovenije, ki je bil v obdobju 2007-2013 upravljavec Lokalne akcijske skupine Srce Slovenije, je 18. aprila 2015 na študijski obisk na območju LAS Srce Slovenije prišla skupina LAG Mura-Drava z območja Medžimurja na Hrvaškem.

Na Hrvaškem je delovanje lokalnih akcijskih skupin na začetku, predvsem trenutno izvajajo aktivnosti animacije, pridobivanja znanj in izmenjave izkušenj, zato so bile zanje predstavljene dobre prakse LAS Srce Slovenije zelo koristne in dobrodošle. Delovanje LAS Srce Slovenije in njene glavne rezultate sta v prostorih turistične točke v Dolskem predstavila predsednik LAS Željko Savič in koordinatorka LAS pri upravljavcu Saša Ceglar. Dora Škafar iz Aktiva žena Plamen Dolsko je predstavila projekte, ki so jih uspešno izvedli s pomočjo LEADER sredstev, vezane predvsem na kulinarično in oblačilno dediščino Dežele Jurija Vege. Gostje so lahko del bogate kulinarične ponudbe tudi poskusili ter si ogledali kuhinjo in opremo, ki jo članice aktiva s pridom uporabljajo pri svojih delavnicah in izobraževanjih.

Na turistični kmetiji Pr' Krač je gospodar Tone Čič predstavil samo domačijo, ki spada v mrežo Hiš s tradicijo ter bogato etnološko zbirko, ki je bila urejena s pomočjo LEADER sredstev, goste pa je predvsem navdušil s svojim pristnim nastopom, ki je lahko vzor marsikateremu turističnemu ponudniku Srca Slovenije. V termah Snovik nas je sprejel direktor Ivan Hribar, ki je predstavil njihove terme, ki so eden najpomembnejših turističnih ponudnikov našega območja in tudi nosilec prve eko marjetice v Sloveniji ter lokalnih projektov Tuhinjske doline, ki so bili podprti preko LAS Srce Slovenije in še danes uspešno povezujejo lokalne ponudnike s termami.

Obisk je bil tudi priložnost za vzpostavitev bodočega sodelovanja na različnih evropskih razpisih, na primer v okviru programa Evropa za državljane, tako da ta obisk zagotovo ni bil zadnji. Gostje so bili s programom študijskega obiska zelo zadovoljni, predvsem pa so pohvalili gostoljubje in topel sprejem, ki ga odraža tudi slogan »Turizem smo ljudje!«.




Produkcija: Peternet