Warning: mysql_pconnect(): MySQL server has gone away in /var/www/vhosts/razvoj.si/httpdocs/class/DB.class.php on line 38 Razvojni center Srca Slovenije :: Srce Slovenije na posvetu o trajnostnem razvoju
English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Srce Slovenije na posvetu o trajnostnem razvoju

2. junij 2015 – V Ljubljani je 1. junija 2015 potekal posvet z naslovom ''Povezovanje potencialov za trajnostno prihodnost'', ki so ga organizirali Ministrstvo za okolje in prostor, Kabinet predsednika Vlade RS, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Skupnost občin Slovenije . Kot primer trajnostne prakse se je predstavilo tudi Srce Slovenije. Na posvetu so med drugim sodelovali tudi predsednik Vlade RS dr. Miro Cerar, ministrica za okolje in prostor Irena Majcen ter minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek. Srce Slovenije so predstavili župan Občine Šentrupert Rupert Gole, podjetnik Jože Kos ter Aleksandra Gradišek in Ana Savšek iz Razvojnega centra Srca Slovenije.
 
Predsednik vlade je na posvetu poudaril, da se želi v Evropskem tednu trajnostnega razvoja povečati zavedanje o ciljih in procesih trajnostnega razvoja in opozoriti na izjemne potenciale Slovenije za njihovo doseganje. »Pri trajnostnem vidiku so pomembni različni vidiki, okolje, družba in gospodarstvo. Vlada zato podpira, ne le sam razvoj gospodarstva, ampak usmeritev v zeleno gospodarstvo, ki reševanje okoljskih problemov obravnava kot priložnost za razvoj«, je povedal predsednik vlade in dodal: »Osebno trajnostni razvoj štejem kot edino pot, ki jo smemo gledati, če želimo biti odgovorni do sebe in prihodnjih generacij.« Slovenija se s tem dogodkom vključuje tudi v program Evropskega leta za razvoj 2015, ki poteka letos pod sloganom »Naš svet, naše dostojanstvo, naša prihodnost«.

Srce Slovenije je na dogodku dobilo veliko pozitivnih vzpodbud. Razvojni center Srca Slovenije kot nosilec povezovanja območja pri vseh projektih integralno povezuje podjetništvo, turizem in samooskrbo. To so področja, za katera s svojimi vzpostavljenimi partnerstvi uspešno pridobiva razvojna sredstva.


Foto: Ministrstvo za okolje in prostor
 


Produkcija: Peternet