English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Napovedujemo: Brezplačno predavanje o ogrevanju in strojnih inštalacijah

15. september 2015 - V Energetski pisarni JUB-a in Srca Slovenije v Dolu pri Ljubljani (prostori JUB Design Studia) bo v sredo, 23. septembra ob 17. uri potekalo brezplačno predavanje energetskega svetovalca Simona Brleka o ogrevanju in strojnih inštalacijah.

Izraz »pasivna hiša« izhaja iz želje, da takšna hiša ne potrebuje aktivnega ogrevanja. Z dobro toplotno zaščito ovoja stavbe zmanjšujemo potrebe po ogrevanju, kljub temu pa moramo nadoknaditi nekaj izgub toplote, ki nam uhaja skozi stene, okna, tla in streho, še več pa zaradi zagotavljanja svežega zraka (izgube zaradi prezračevanja). Klasični načini ogrevanja so v takih stavbah premočni, zato moramo s skrbnim načrtovanjem določiti primerne ogrevalne in prezračevalne sisteme, da del investicije v izboljšanje toplotnega ovoja (boljša okna in izolacija), privarčujemo z ustrezno dimenzioniranimi strojnimi inštalacijami. Energetski svetovalec bo na predavanju predstavil teoretične osnove sodobne »skoraj nič energijske« hiše, predstavil bo pomen prezračevanja z vračanjem toplote (rekuperacijo) in prikazal konkreten primer načrtovanja in izvedbe inštalacij v sodobni hiši.

Energetska pisarna JUB-a in Srca Slovenije deluje vsako drugo sredo med 16. in 18. uro. Obiskovalcem svetovanja o fasadnih ovojih nudijo priznani JUB-ovi strokovnjaki. Enkrat mesečno potekajo brezplačna predavanja in svetovanja s področja učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije, ki jih izvaja energetski svetovalec Simon Brlek. Termini ostalih predavanj do konca letošnjega leta:
  • Sreda, 21. oktober, ob 17. uri: ZRAKOTESNOST IN PREZRAČEVANJE
  • Sreda, 18. november, ob 17. uri: GRADNJA ENERGIJSKO UČINKOVITIH OBJEKTOV
Storitve Energetske pisarne zagotavljata podjetje JUB in Razvojni center Srca Slovenije.Več informacij: http://www.srce-slovenije.si/o-srcu-slovenije/energetska-pisarna in www.jub.si



Produkcija: Peternet