English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Prvi dogodek »Zmenek z Zdravjem« za zdrave, aktivne in motivirane pisarniške delavce

26. oktober 2015 - V petek, 23. oktobra 2015, je Razvojna Agencija Savinja, kot vodja projekta »Zdravju prijazno delovno okolje za zdrave, aktivne in motivirane pisarniške delavce«,organizirala prvi dogodek »Zmenek z zdravjem« v Žalcu. Sodelujejo pa še partnerji Skupnost občin Slovenije, Združenje regionalnih razvojnih agencij Slovenije ter Združenje območnih razvojnih agencij Slovenije – ZORA s koordinatorjem Razvojnim centrom Srca Slovenije.

Dogodek in tiskovna konferenca sta predstavljala uradni začetek projekta, s katerim so partnerji uspešno kandidirali na Javnem razpisu Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja na delovnem mestu v letu 2015 in 2016.

Zunanji izvajalci so na dogodku predstavili brezplačno spletno interaktivno orodje OiRA za ocenjevanje tveganj za varnost in zdravje v pisarnah, vaje in trening za spopadanje s stresom pri delu, spletno in mobilno aplikacijo 24alife za ozaveščanje in spremljanje zdravju naklonjenega življenskega sloga in 24alife Corporate za načrtovanje in spremljanje izvajanja aktivnosti programa promocije zdravja pri delu. Ob zaključku dogodka so poleg predstavitve zdravega prehranjevanja v službi, udeležence aktivno vključili v pripravo smutijev pod nazivom »Z zdravimi zmešančki nad nadležne prehlade«.

Projekt se bo zaključil konec oktobra 2016 in poleg številnih izobraževalnih in promocijskih aktivnosti, ki se bodo izvajale na območju celotne Slovenije, bodo ključnega pomena smernice za izdelavo Programa promocije zdravja pri delu na izbranem delovnem mestu, ki se bo izdelal na podlagi pridobljene analize ocene tveganj na delovnem mestu in delavnic.


Projekt spodbuja zdrave, aktivne in motivirane pisarniške delavce


Zdrava hrana za zdrave pisarniške delavce


Produkcija: Peternet