English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Turistični informatorji zavoda Turizem Ljubljana in turistični vodniki agencije Roundabout navdušeni nad Srcem Slovenije

2. december 2015 - Za devet predstavnikov zavoda Turizem Ljubljana in turistične agencije Roundabout iz Ljubljane smo v petek, 27. novembra 2015, organizirali strokovno ekskurzijo, na kateri smo jim približali nekaj zanimivih točk Srca Slovenije. Želeli smo, da jih pobližje spoznajo in vključijo v svoje prihodnje turistične programe.

Obisk smo pričeli v gostilni Repnik v Kamniku, kjer so se udeleženci okrepčali z zajtrkom, sestavljenem iz jedi iz palete Okusov Kamnika. Tako same jedi kot njihova predstavitev sta udeležence navdušila. Sledil je kratek sprehod po Kamniku, kjer nam je lokalna vodnica predstavila kratko zgodovino mesta. Ustavili smo se v Hiši keramike na Šutni, kjer smo se prepustili izkušenim rokam Tatjane Hlačer in pod njenim vodstvom v odličnem vzdušju ustvarjali z glino tako na vretenu in se poskusili v poslikovanju keramike.

Pot nas je vodila naprej proti Dolskemu, kjer nas je na domačiji Pr' Krač sprejel gospodar Tone Čič in nam predstavil hišo in etnološko zbirko, manjkala pa ni niti degustacija domače potice in domačih žganj. Udeleženci so bili navdušeni nad ponudbo kmetije in zasedenostjo skozi celo leto.

Naslednja točka našega programa je bil grad Bogenšperk, kjer nas je sprejela direktorica Javnega zavoda Bogenšperk Joži Vovk, nato pa sta udeležence po gradu z animiranim vodenjem popeljala hlapec Jurij in Valvasorjeva druga žena Ana Maksimilijana, ki sta na hudomušen način prepletala preteklost in sedanjost. To povezavo je nadaljevala zeliščarka Jožica Bajc Pivec, ki je ob predstavitvi njene zeliščarske domačije in sodelovanja z gradom ponudila zeliščni čaj in različne namaze, v njihovo pripravo pa so se vključili tudi sami udeleženci.

Nato smo se spustili v Šentrupert, kjer so nas gostoljubno sprejeli v Deželi kozolcev in nam skozi voden ogled predstavili edinstven muzej na prostem. Da smo se malce ogreli, smo sodelovali pri kuhanju in embaliranju domače marmelade, ki si jo je vsak udeleženec lahko odnesel domov.

Sledila je pot na Muljavo, kjer smo spoznali uspešno lokalno podjetje Plavica, ki se že vrsto let ukvarja s proizvodnjo izdelkov iz zelišč, skrb za zdravje pa udejanja tudi pri svojih zaposlenih. Zaključili smo z večerjo, osnovano na domačih kolinah, v Gostilni pri Obrščaku, ki jo je v presenečenje vseh navzočih začinil še obisk vaškega posebneža Krjavlja.

Udeleženci so bili tako s programom kot predstavitvijo posameznih ponudnikov in vodenjem zelo zadovoljni, kot je izjavila predstavnica Zavoda Turizem Ljubljana, bi težko doživeli in izvedeli več, kot so doživeli  ob tej priložnosti.




Produkcija: Peternet