English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Izobraževanje: Ekonomsko in osebno odvisno razmerje in posledica z davčno-pravnega vidika

25. marec 2016 - Razvojni center Srca Slovenije organizira in vabi na izobraževanje "Ekonomsko in osebno odvisno razmerje in posledica z davčno-pravnega vidika". Na izobraževanju bomo odgovarjali na vprašanje ali je pogodba o poslovnem sodelovanju namesto pogodbe o zaposlitvi res cenejša in odgovornost naročnika manjša? Odgovore na vprašanja bomo podali na izobraževanju v torek,  12. aprila 2016 ob 10. uri v Mladinskem centru Mengeš AIA, Slovenska cesta 28, Mengeš.


V praksi je precej situacij, ko naročnik (npr. d.o.o.) posluje s samostojnim podjetnikom na podlagi pogodbe o poslovnem sodelovanju namesto sklenjene pogodbe o zaposlitvi. Zakaj v večini primerov temu ni tako? 

Govorili bomo o ekonomsko in osebno odvisnem razmerju in posledicah z davčno-pravnega vidika ter odgovorili na vprašanja:
  • Kakšnim rizikom je izpostavljen d.o.o., ko namesto pogodbe o zaposlitvi s s.p. sklene pogodbo o poslovnem sodelovanju?
  • Ali je res, da s.p. ni upravičen do dopusta, regresa, itd.?
  • Ali drži, da je v primeru pogodbe o sodelovanju potrebno plačati manj prispevkov in dohodnine kot v primeru pogodbe o zaposlitvi?
Vsebina posveta:
1. Ekonomske odvisno razmerje:
  • Kaj je ekonomsko odvisno razmerje?
  • Možnost uveljavljanja pravnega varstva s strani s.p. v primeru ekonomsko odvisnega razmerja.
  • Davčni vidik posledic ekonomsko odvisnega razmerja.
2. Delovno razmerje:
  • Kdaj je obvezno skleniti pogodbo o zaposlitvi?
  • Kdaj je potrebno pogodbo o sodelovanju med s.p. in d.o.o. obravnavati kot pogodbo o zaposlitvi (delovno razmerje)?
3. Osebno neodvisno in osebno odvisno razmerje:
  • Kaj je osebno neodvisno razmerje?
  • Kaj Je osebno odvisno razmerje?
  • Davčne posledice osebnega odvisnega razmerja: Kdaj inšpektor v davčnem nadzoru prekvalificira račune plačane s.p.–ju v dohodek iz zaposlitve? Kaj prekvalifikacija pomeni za d.o.o. in s.p.? 
Z vami bo davčna svetovalka Natalija Kunstek, ki je svoje izkušnje s področja DDV, dohodnine in DDPO pridobivala v največjih družbah, ki se ukvarjajo z davčnim svetovanjem. Je avtorica številnih publikacij s področja davčne zakonodaje in predavateljica.

Cena
izobraževanja: 30 EUR

Obvezne prijave na irena.tonin@razvoj.si do 8.aprila 2016.

Isti dan ob 12. uri bomo izvedli še eno izobraževanje na temo komunikacije v stresnih situacijah. Več o izobraževanju TUKAJ.  

Udeleženci, ki se bodo prijavili na obe izobraževanji dne 12. aprila 2016, priznavamo posebno ugodnost! Cena skupnega izobraževanja znaša 40 EUR.








Produkcija: Peternet