English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Srce Slovenije na konferenci v Loznici v Srbiji

31. marec 2016 - Direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije Aleksandra Gradišek je v sredo, 30. marca 2016, v Loznici v Srbiji na konferenci z naslovom »Saradnja na reci Drini – Saradnja u Europi« predstavila Srce Slovenije kot dobro prakso na področju razvoja podeželja in črpanja evropskih sredstev.

Konferenco so organizirali srbsko ministrstvo za EU integracije, Regionalna razvojna agencija Podrinja, Podgorine i Rađevine in Občina Loznica, skupaj z evropskim poslancem Francem Bogovičem, ki je član evropske delegacije za pridružitev Srbije Evropski uniji. Na konferenci je bila prisotna tudi srbska ministrica za EU integracije Jadranka Joksimovič, ki je poudarila pomen čim prejšnjega približevanja Srbije Evropski uniji. Med udeleženci konference so bili predstavniki 50 občin in razvojnih agencij iz Srbije, Bosne in Hercegovine in Črne Gore.

Delovnega obiska v Srbiji smo se udeležili skupaj s slovensko strokovno delegacijo na pobudo evropskega poslanca Franca Bogoviča. Izpostavili smo pomen čezmejnega sodelovanja, kar je zlasti za območje Podrinja, ob meji Srbije z Bosno in Hercegovino, zelo pomembno.


Direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije Aleksandra Gradišek je srbske poslušalce na konferenci navdušila s predstavitvijo Srca Slovenije.


Srce Slovenije je za Srbijo zanimivo dobra praksa na področju razvoja podeželja in črpanja evropskih sredstev.



Produkcija: Peternet