English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


V Mengeš na pisano paleto koktajlov in v mini živalski vrt

15. september 2016 - Uživanje v kulinaričnih dobrotah in razvajanje v svetu savn. Sladkanje z domačimi krofi in osvežitev s čarobnim napitkom. Obisk vietnamskega pujska, jahanje konja in preštevanje pisanih palčkov v pravljični deželi. Vse to in še več lahko doživite na Vikendu odprtih vrat v Mengšu, ki ga Razvojni center Srca Slovenije in Občina Mengeš organizirata od petka, 23., do nedelje, 25. septembra.

Obiskovalci bodo lahko raziskovali turistično ponudbo kraja, se podali na brezplačen voden ogled Mengša in si ogledali izdelke s poletnih kaligrafskih uric. Seveda ne bo manjkalo pristnih lokalnih dobrot – od domačega medu, tradicionalnih sladic, pa vse do naravno sušenih suhomesnatih izdelkov. Za vsak nakup izdelkov vas bodo lokalni ponudniki nagradili z dodatnimi ugodnostmi. Če ste željni sprostitve, je boste po znižanih cenah deležni v tamkajšnjem wellness centru. Najmlajši se bodo lahko preizkusili v vlogi barmanov – sobotno delavnico mešanja koktajlov za otroke in starše bo vodil izkušen in mednarodno priznan barman. Za popestritev tridnevnega dogajanja bo z raznolikim programom, namenjenim obiskovalcem vseh starosti, poskrbel tudi tradicionalni Mengeški sejem

Raznolike družabne aktivnosti ter številne ugodnosti in popuste bo za obiskovalce pripravil pester nabor lokalnih ponudnikov: Mengeška koča, čebelarstvo Blejec, čebelarstvo Pavrič, slaščičarna Flere, Lokal na Gobavici – Pr' Fartku, mesnine Mrčun, kmečki turizem Blaž, Center Harmonija, Turistično društvo Mengeš in Kulturno društvo Mihaelov sejem

Vikend odprtih vrat v Mengšu je v tem letu že peti zapovrstjo. Razvojni center Srca Slovenije jih je pred tem organiziral še v Kamniku, Šmartnem pri Litiji, Litiji in Lukovici. Več o promociji Vikendov odprtih vrat v Srcu Slovenije si lahko ogledate na www.srce-slovenije.si/turizem/vikendi.



Turistično društvo Mengeš skrbi za promocijo lokalne ponudbe na raznih sejmih po Sloveniji in v tujini.


Lokal na Gobavici - Pr' Fartku vabi vse otroke (tudi tiste po srcu) na čarobni napitek.


Turistično društvo Mihaelov sejem letos prireja 24. Sejem v Mengšu s pestrim kulturnim, zabavnim in glasbenim programom.


Produkcija: Peternet