English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Drugo srečanje partnerjev projekta EDEN55plusNW v destinaciji Severni Velebit

15. september 2016 - Osem partnerjev projekta EDEN55plusNW, ki ga koordinira Razvojni center Srca Slovenije v okviru programa COSME, se je 13. septembra 2016 sestalo na drugem delovnem srečanju, tokrat v partnerski EDEN destinaciji Sjeverni Velebit v mestu Krasno na Hrvaškem.

Nacionalni park Severni Velebit je del Naravnega parka Velebit in del mreže Natura 2000. Poleg izrabe lesa se ukvarjajo tudi z razvojem turistične ponudbe kot je renovacija pastirskih koč za turistično bivanje, izgradnja centra za obiskovalce v Krasnu itd.

Projekt se je pričel izvajati marca letos, v času do septembra so se izvajale analize sodelujočih EDEN destinacij - Solčavsko, Idrija, Kolpa, Vulkanland in Severni Velebit -  turističnih ponudnikov, seniorskih organizacij ter incoming turističnih agencij in turističnih info točk na teh destinacijah. Turistični ponudniki partnerskih EDEN destinacij so se tudi udeležili prve študijske ture na Solčavsko, EDEN destinacijo leta 2009, druga sledi novembra v avstrijski Vulkanland. Vse to bo osnova za oblikovanje trajnostnega modela mobilnosti za seniorje, štirih turističnih produktov za ciljno skupino seniorjev, zlasti ženske in pare nad 55 let ter trajnih mrež omenjenih deležnikov. Dva razvita produkta bodo spomladi prihodnje leto testirali seniorji iz Italije, ki jih povezuje organizacija AUSER iz Trsta. Po testiranju se bo model kot tudi turistični produkti nadgradili in pričeli s trženjem.



Partnerji projekta EDEN55plusNW so je 13. septembra 2016 sestali na drugem delovnem srečanju.


Partnerji projekta EDEN55plusNW  v mestu Krasno na Hrvaškem.


Po delovnem sestanku sp se predstavili lokalni ponudniki z domačimi proizvodi.


Produkcija: Peternet