Warning: mysql_pconnect(): MySQL server has gone away in /var/www/vhosts/razvoj.si/httpdocs/class/DB.class.php on line 38 Razvojni center Srca Slovenije :: LAS Srce Slovenije na obisku pri LAS Pri dobrih ljudeh 2020
English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


LAS Srce Slovenije na obisku pri LAS Pri dobrih ljudeh 2020

11. november 2016 - 20 članov Lokalne akcijske skupine Srce Slovenije se je 10. novembra 2016 udeležilo strokovne ekskurzije na območje LAS Pri dobrih ljudeh v Prekmurju. Predstavniki tamkajšnjega vodilnega partnerja Društvo za trajnost virov SI.ENERGIJA, so predstavili delovanje LAS in njihovo strategijo lokalnega razvoja za novo obdobje 2014-2020 ter možnosti sodelovanja pri projektih sodelovanja med LAS-i.

Na ekskurziji so si člani LAS ogledali nekaj primerov izvedenih projektov, sofinanciranih preko LEADER in LAS sredstev. Med njimi je muzej kovaštva in žganjarne v Odrancih, kjer so nam članice Društva žena Odranci predstavile projekt Ajda od njive do ust in degustacijo jedi iz ajdove moke. V Pincah je sledil ogled majhnega, a zanimivega muzeja o izgnancih iz Primorske in Istre v Prekmurju, ki ga vodi Društvo Primorci in Istrani v Prekmurju. V Lendavskih goricah smo si ogledali kapelico Svete Trojice z mumijo vojščaka Hadika. Sledil je odhod v Dobrovnik, kjer nam je direktorica Zavoda turizem Dobrovnik predstavila primere dobrih praks projektov sofinanciranih iz EU sredstev. Pri vinogradništvu Seršen smo se seznanili s primerom dobre prakse sodelovanja lokalnega vinogradnika in turističnega društva. Zaključek pa je potekal na izletniškem turizmu Vinarijum Puhan v Bogojini s tradicionalno martinovo večerjo, kjer nam je gospodar predstavil razvoj turistične kmetije. Udeleženci smo soglašali, da je bil program bogat tako po strokovni strani, kot tudi po izjemni gostoljubnosti gostiteljev.


Muzej o izgnancih iz Primorske in Istre v Prekmurju, Pince


Obisk pri Društvu žena Odranci  



Produkcija: Peternet