English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Predaja Abrahamovega ključa generaciji 1967

1. marec 2017 - V soboto, 25. februarja 2017 sta na Veliki Preski (Polšnik) Abrahamov ključ Srca Slovenije prevzela letošnja slavljenca dr. Milan Brglez iz Logatca in Bojan Vrtačnik iz Slivne.

Za posebej slovesen uvod so poskrbeli ''grajska gospoda'' iz štajerskega gradu Statenberg in iz Dežele Jurija Vege. Kot je bilo povedano so v zgodovini dobrodelni dogodki izjemno zaznamovali slovenski prostor. Skupaj so si ogledali prezentacijo že osem let trajajočega projekta Abrahamov ključ Srca Slovenije. Ob čudoviti spremljavi glasbenice Vesne Marinko in dobri pogostitvi domačih gostiteljev, je prijeten večer trajal pozno v noč. Majdin kruh, pustni krofi in dobra kapljica pa so naredili med prijatelji še malo pustnega vzdušja.

Pričelo pa se je z »Zgodbo o povezovanju ljudi v skupno kompozicijo«. Na Polšniku je 25. in 26. junija 2009 potekalo veliko skupno praznovanje generacije 1959, 50 Slovenk in Slovencev, ki so praznovali svoj 50. rojstni dan. Vsak izmed slavljencev je prispeval za nakup novih orgel v cerkvi na Polšniku, ki se je tedaj že uveljavila kot ena najbolj inovativnih vasi v srednji Evropi. Namen projekta je spodbujati sodelovanje med civilno družbo in gospodarstvom, povezovati in spodbujati izmenjavo znanj posameznikov ter tako ustvarjati priložnosti za nove ideje in dejavnosti. S projektom se med drugim širi tudi turistična prepoznavnost našega območja, zato ga medijsko in organizacijsko podpira Razvojni center Srca Slovenije.

50-letniki, ki so doma v Srcu Slovenije, na območju v obliki srca, utripajočega okoli geometričnega središča Slovenije, na območju, ki sega od Kamniških Alp do dolenjskih gričev, od obrobja Ljubljane do ravnic ob reki Savi, vsako leto poiščejo nove navdihe za ustvarjalnost, duhovnost in dobrodelnost. Projekt je dandanes že zelo odmeven. Zaradi dobrega poslanstva se mu pridružuje vedno več 'Abrahamov' iz različnih krajev Slovenije. Lahko se pridružite tudi vi.

Več o projektu pa si lahko preberete tukaj.



Predaja Abrahamovega ključa Srca Slovenije generaciji 1967.


Grajska gospoda' iz štajerskega gradu Statenberg in iz Dežele Jurija Vege.


Za glasbeno popestritev večera je poskrbela glasbenica Vesna Marinko.



Produkcija: Peternet