English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Že 300 udeležencev na letošnjih podjetniških delavnicah

21. april 2017 - V letošnjem letu je Razvojni center Srca Slovenije izvedel 23 delavnic na podjetniške teme, ki se jih je udeležilo 194 učencev in dijakov, 20 delujočih podjetnikov ter 83 potencialnih podjetnikov.

Na osnovnih in srednjih šolah po območju Srce Slovenije je potekalo 14 delavnic. Prve osnovne informacije o podjetništvo ter razvoju podjetniške ideje so bile strnjene v delavnici z naslovom »Podjetnik – zakaj pa ne!«. Odzivi mladih so bili izjemni, s pozitivnim razmišljanjem razvoja podjetniških idejah. Njihovi cilji so usmerjeni v prihodnost razvoja podjetništva, zato je nujno, da tovrstne vsebine pridobijo že v zgodnji fazi. Delavnico z naslovom »Pogoji za vstop v svet podjetništva« smo izvedli na Srednji šoli Josipa Jurčiča Ivančna Gorica – Ekonomska šola ter na GŠSRM – Ekonomska šola Kamnik. V Osnovni šoli Gradec iz Litije ter podružnici Vače, Osnovni šoli Venclja Perka Domžale, Osnovni šoli Šmartno v Tuhinju pa so bile izvedene delavnice »Podjetnik – zakaj pa ne!«.

Za potencialna podjetja in delujoča podjetja je bilo v letošnjem letu izvedenih devet delavnic. Potekale so v sodelovanju z Zavodom za zaposlovanje Kamnik in Litija ter podjetniškim centrom Kikštarter iz Kamnika ter Mladinskim centrom AIA Mengeš. Podjetniške delavnice so zajemale vsebine z naslovom »Pogoji za vstop v svet podjetništva« ter »Zaslužiti denar s hobijem« s primerom dobre prakse, na katerih je sodelovala lončarka Katarina Spruk iz Kamnika.

Delavnice so se izvajale v okviru projekta VEM (Vse na enem mestu) 2016/2017, ki je namenjen potencialnim in obstoječim podjetnikom. Delavnice je vodila svetovalka za podjetništvo Irena Tonin.


Podjetniška delavnica na Osnovni šoli Gradec v Litiji.



Produkcija: Peternet