English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Pestro dogajanje drugi vikend v septembru

21. avgust 2018 - Drugi vikend v septembru, 7. do 9. september 2018, bo za rokodelce Srca Slovenije še posebej pester in zanimiv. Kar 20 se jih bo v petek in nedeljo predstavljalo na Dnevih narodnih noš in oblačilne dediščine v Kamniku. Nekateri bodo ta isti vikend odprli vrata svojih delavnic ali se udeležili skupnih predstavitvenih dogodkov tudi v sklopu Vikenda odprtih vrat v Srcu Slovenije.

Rokodelci z območja LAS Srce Slovenije in mnogih drugih krajev Slovenije bodo tudi letos vključeni v dogajanje na Dnevih narodnih noš in oblačilne kulture v Kamniku, ki se odvijajo pod okriljem Slovenskega rokodelskega festivala 2018. Skupaj s številnimi drugimi sodelujočimi ponudniki, ki zaokrožujejo sejemsko podobo festivala, se bodo v petek in nedeljo, 7. in 9. septembra 2018, predstavljali na stojnicah, kjer bodo svoje izdelke tudi prodajali. 



Mnogi ponudniki iz Srca Slovenije so se tudi letos pridružili skupni promocijski akciji Srca Slovenije, Vikendu odprtih vrat v Srcu Slovenije. Od petka do nedelje, od 7. do 9. septembra 2018 bodo potekali hkrati v Kamniku, Litiji, Lukovici, Moravčah in Šmartnem pri Litiji. Program smo pripravili z mislijo na tiste najmlajše, pa tudi za njihove starše, dedke in babice. Pričarati jim želimo doživetja, ki jih sicer ne morejo doživeti vsak dan, ob katerem lahko bolje spoznajo lokalno območje in hkrati izkusijo pristen stik s prijaznimi domačini. V projekt so se vključile tudi lokalne šole. Program dogajanja lahko preverite na spletni strani Srca Slovenije



Predstavitev omogoča LAS Srce Slovenije na Dnevih narodnih noš in oblačilne dediščine je sofinarcirana iz naslova projekta Zgodbe rok in krajev iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Organizacija Vikendov odprtih vrat v Srcu Slovenije pa je podprta s sredstvi iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in se izvaja v okviru projekta Promocija turistične destinacije Srce Slovenije v letu 2017. Nosilec obeh projektov je LAS Srce Slovenije.


Produkcija: Peternet