Warning: mysql_pconnect(): MySQL server has gone away in /var/www/vhosts/razvoj.si/httpdocs/class/DB.class.php on line 38 Razvojni center Srca Slovenije :: Gostinci navdušeni nad druženjem s kuharskim chefom Janezom Bratovžem
English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Gostinci navdušeni nad druženjem s kuharskim chefom Janezom Bratovžem

Razvojni center Srca Slovenije je v okviru mednarodnega turističnega projekta INSiGHTS, katerega namen je razvoj trajnostnega in zelenega turizma, ki bo prispeval k atraktivnejši podobi vključenih destinacij, organiziral kulinarično delavnico s priznanim slovenskim chefom Janezom Bratovžem, ki je bila namenjena vsem gostincem iz območja Litije in Šmartnega pri Litiji.

Z delavnico smo želeli popestriti kulinarično ponudbo na območju Litije in Šmartnega pri Litiji ter gostinskim ponudnikom vzbuditi nove ideje in znanja, s katerimi bodo ustvarjali kulinarične presežke. Na menije restavracij želimo umestiti edinstvene jedi, zato smo kulinarično delavnico obarvali izključno z izbranimi lokalnimi sestavinami. Na degustaciji vrhunskih kulinaričnih kreacij smo se prepričali, da je bila delavnica uspešna, saj nas je sedem kuharjev skupaj z gospodom Janezem Bratovžem popeljalo na pravo kulinarično doživetje.

Poleg kuharske delavnice so se v mesecu juniju v okviru projekta INSiGHTS odvile še tri pilotne aktivnosti.

V četrtek, 13. junija, je v Mestnem muzeju Litija potekala delavnica na temo razpršenih hotelov. Skupaj z zainteresiranimi oblikovalci turistične ponudbe smo poiskali odgovore na vprašanja, kaj je razpršen hotel in kako je le ta definiran na Hrvaškem in v Italiji. Prikazani so bili praktični primeri, kako v praksi poteka sodelovanje ponudnika in lastnika namestitve v poslovnem modelu razpršenega hotela, kakšne so prednosti in slabosti takšnega modela in kako ga pripeljati do poslovne uspešnosti. Delavnica je bila podkrepljena s praktičnimi izkušnjami Uroša Bude iz podjetja Tour As d.o.o in s prakso konzorcija turizma v zidanicah iz Turistične Agencije Kompas Novo mesto.

V soboto, 15. junija, pa smo v Litiji tudi uradno otvorili dve kolesarski stojali za popravilo koles. Otvoritev sta pospremila župan Občine Litija g. Franci Rokavec in ga. Mojca Štepic, v. d. direktorja Razvojnega centra Srca Slovenije.

Razgibano območje občine Litija je s številnimi naravnimi lepotami in ohranjeno kulturno dediščino idealna izbira za kolesarski izlet. Od zdaj se bodo kolesarji ob odkrivanju lepot občine Litija lahko ustavili tudi ob stojalih za popravilo koles in poskrbeli, da se užitek ob vožnji ne bi končal zaradi kakšne okvare. Stojali, postavljeni v okviru projekta INSiGHTS, sta namreč opremljeni z orodjem za osnovna popravila koles in ročno tlačilko z manometrom.

Dogodku se je, z lepo humanitarno gesto, pridružilo tudi kolesarsko društvo Litijski Tempomat. Člani društva so učencu podružnične osnovne šole Vače podarili cestno kolo.

Za nadaljnjo promocijo projekt INSiGHTS in občin Litija in Šmartno pri Litiji bomo poskrbeli s številnimi promocijskimi materiali kot so trganke, magneti, koledar in parkirne ure.


Udeleženci kulinarične delavnice s chefom Janezom Bratovžem


Litijski burek, kreacija izpod rok udeležencev kulinarične delavnice


Delavnica na temo razpršenih hotelov, predstavitev dobre prakse ''Turizem v zidanicah''


Kolesarska stojala za popravilo koles


Produkcija: Peternet