English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


V izvajanju številne delavnice tradicionalnih spretnosti

23. marec 2020 - Na območju lokalne akcijske skupine LAS Srce Slovenije smo s februarjem začeli z izvajanjem aktivnosti projekta Od tradicionalnih spretnosti do sodobnih ruralnih turističnih produktov, ki so namenjene vsem tistim prebivalcem območja LAS, ki jih zanimajo tradicionalna znanja in veščine, se jih želijo naučiti ali jih prenesti na druge ljudi.

V občinah Dol pri Ljubljani, Kamnik, Litija, Lukovica, Moravče in Šmartno pri Litiji se bodo v letošnjem letu odvile številne rokodelske in kulinarične delavnice z različnimi tematikami, v katere se lahko vključijo člani društev, posamezni ustvarjalci in druga zainteresirana javnost, še posebej pa so k udeležbi vabljeni predstavniki ranljivih ciljnih skupin: mladi, brezposelni, ženske nad 50 let, starejši in invalidne osebe.

Rokodelske in kulinarične delavnice izvajamo skupaj z izbranimi društvi in zavodi, ki sodelujejo v Mreži rokodelcev Srca Slovenije:
  • Dol pri Ljubljani: Turistično društvo Dolsko – Aktiv žena Plamen,
  • Kamnik: KUD Hiša keramike, zakaj pa ne majolka,
  • Litija: Mestni muzej Litija, ki deluje v okviru ZKMŠ Litija,
  • Lukovica: KUD Fran Maselj Podlimbarski,
  • Moravče: Rokodelski center – Društvo rokodelcev Moravče in
  • Šmartno pri Litiji: Javni zavod Bogenšperk.
Ponekod so z izvajanjem delavnic sicer že začeli, a so izvajanje zaradi težav v državi začasno prekinili. Vabljeni, da spremljate FB stran Srce Slovenije, kjer delimo aktualne informacije o dogodkih.




Produkcija: Peternet