English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Nasveti za varčno rabo energije in vode

20. septeber 2021- Varčevanje z energijo se začne v naših glavah. Čeprav se nam zdi, da lahko v svojem gospodinjstvu privarčujemo zgolj malo energije, to ne drži. Pri ogrevanju, umivanju, kuhanju in razsvetljavi lahko že z enostavnimi spremembami zmanjšamo porabo energije kar za eno tretjino.

Varčevanje z energijo ne pomeni slabšega življenjskega standarda, pač pa je to dejanje sodobnega in ozaveščenega človeka, ki se zaveda pomena energije in njenega vpliva na okolje. Spremembam v naših glavah morajo slediti spremembe v nekaterih naših življenjskih navadah in razvadah ter nekatere tehnične spremembe v naših bivališčih.

V ta namen EKO Sklad ponuja nekaj nasvetov za varčevanje z energijo in vodo v vsakdanjem življenju. Predloge so povzeli v knjižici »Nasveti za varčno rabo energije in vode«, večina predlogov pa zahteva le nekaj trenutkov pozornosti, saj ti ne posegajo bistveno v vaš način življenja. Ko ti ukrepi postanejo del vsakdanjih rutin, pa boste hitro opazili tudi nižje račune.

BREZPLAČNO ENERGETSKO SVETOVANJE ZA OBČANE - MREŽA ENSVET - Pri odločanju za naložbo in izpolnjevanju vloge za Eko sklad je občanom na voljo tudi brezplačno energetsko svetovanje, ki ga ponujajo usposobljeni svetovalci v državni mreži ENSVET. Za obisk v eni od lokalnih pisarn po vsej državi se lahko občani naročite na spletni strani www.ensvet.si ali na brezplačni telefonski številki 080 1669.

Nasveti so koristni in enostavni za realizacijo tudi za vsa turistična gospodarstva, katera pozivata občini Litija in Šmartno pri Litiji k sprejemanju ukrepov v okviru skupne destinacije Srce Slovenije Litija- Šmartno pri Litiji. Za zeleno in naravi prijazno okolje!

Knjižica - Nasveti za varčno rabo energije in vode





Produkcija: Peternet