English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Pestro kolesarsko dogajanje v Litiji

21. september 2021 - Litijski Tempomat je skupaj z LAS Srce Slovenije v sklopu evropskega tedna mobilnosti v soboto, 18. septembra 2021 v Litiji organiziral kolesarsko prireditev E-nostavno na kolo, katere namen je bil spodbujanje udeležencev k spremembi navad na področju mobilnosti, k spodbujanju kolesarjenja oz. dnevnim mobilnostim s kolesom kot pomembno okoljsko in družbeno trajnostno alternativo avtomobilom za prevoz krajših razdalj.

Program prireditve je vključeval animacijski program za otroke in odrasle. Udeleženci na dogodku so se preizkusili na kolesarskem poligonu z ovirami, naučili osnovnih popravil svojega kolesa in se seznanili s kritičnimi točkami v mestu.

Obiskovalci so dobili nekaj koristnih nasvetov za uporabo ali celo nakup električnega kolesa. Spoznali so njihove prednosti in pomanjkljivosti, zainteresirani pa so si lahko električno kolo izposodili ter se po mestu zapeljali na trajnostni način. Na promocijski stojnici so udeleženci izvedeli več o projektu E-nostavno na kolo, dobili poleg kolesarskih kart spodbudo o pogostejši rabi kolesa kot prevoznega sredstva, prvo pomoč za primer manjših nezgod in kolesarski zvonček, da do teh sploh nebi prišlo.

Poleg zanimivega animacijskega programa, sta bila velika atrakcija na dogodku tudi srečelov in nagradna igra. Ob zaključku dogodka, se je na prireditvenem prostoru zbrala velika množica odraslih in otrok. Podeljena je bila glavna nagrada – zložljivo kolo. V nedeljo, 19. septembra 2021 je bila v Litiji izvedena tudi organizirana vožnja s kolesi pod imenom “VARNO POT S KOLESI”. Kolesarska trasa je bila speljana od Litije skozi Jablanico in Trebeljevo, nazaj do Litije in je bila dolga 35 kilometrov. Organizirane vožnje se je udeležilo več kot 40 kolesarjev. Kolesarska dogodka sta bila kljub epidemiološkim razmeram dobro obiskana.





Produkcija: Peternet