English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


VABILO NA SPLETNI DOGODEK - Srečanje turističnih ponudnikov Srca Slovenije

23. september 2021 - Spoštovani turistični ponudniki Srca Slovenije, vsakoletno druženje bomo v luči trenutnih razmer in omejitev organizirali v obliki spletnega predavanja, ki bo potekalo v sredo, 29. septembra 2021. Rdeča nit bo trajnostni turizem, s poudarkom na predstavitvi dobrih praks eko turizma, pomembnih vsebin s področja zelenih shem, snovne in energetske učinkovitosti, skrbnega ravnanja z vodo in odpadki.

Vabljeni vsi, ki soustvarjate turistično ponudbo, naj bodo to kulturna, adrenalinska doživetja, kulinarično ponudbo, imate nove zamisli kako turistično ponudbo nadgraditi ali se strateško ukvarjate z razvojem turizma v Srcu Slovenije. Imeli boste priložnost prisluhniti zgodbi Term Snovik, ki so svojo zeleno pot uspešno pripeljali do naziva prvih Eko term v Sloveniji. Tudi Eko kmetija Urška, ki je sinonim za odlično in z različnimi ter najvišjimi priznanji nagrajeno slovensko turistično kmetijo, je primer od katerega se lahko veliko naučimo. 

Program srečanja:
  •  9:00 Uvodni nagovor direktorice Razvojnega centra Srca Slovenije (Mojca Štepic)
  •  9:10 Terme Snovik, prejemniki znaka za okolje Eko marjetica in naziva Slovenia Green Accommodation – zelena zgodba razvoja (Ivan Hribar)
  •  9:25 Eko kmetija Urška, sinonim za odlično in z različnimi ter najvišjimi priznanji nagrajeno slovensko turistično kmetijo (Vilma Topolšek)
  •  9:40 Pitna voda v Sloveniji, zaklad, ki ga moramo spoštovati in še bolj ceniti! Pomen pitne vode, zmanjševanja uporabe ustekleničene vode, ozaveščanje o ravnanju z odpadnimi vodami in predstavitev certifikata Voda iz pipe (Iztok Rozman, GZS Slovenije)
  • 10:00 Možnosti sofinanciranja/ukrepov za turistična podjetja s strani Eko sklada (Primož Krapež)
  • 10:15 Predstavitev mednarodnih trajnostnih znakov/shem za turistična podjetja (Anamarija Fortuna)
  • 10:30 Zaključek

Prosim, da svojo udeležbo potrdite do ponedeljka, 27. septembra 2021 na e-naslov anamarija.fortuna@razvoj.si ali preko telefona 01 896 27 10. 

VABILO NA DOGODEK



Produkcija: Peternet