English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Turizem smo ljudje! Tudi v Srcu Slovenije

24. marec 2022 - Da to leto žanjemo sadove zares delovnega preteklega leta smo že večkrat izpostavili, in tudi tokrat se lahko pohvalimo z novim dosežkom. Prejeli smo namreč odlično novico o potrditvi novega turističnega projekta HyPro4SD (Erasmus+ - parterstvo za inovacije). Ob upoštevanju pomembne vloge turistične industrije pri trajnostnem razvoju, smo se povezali z organizacijami iz kar 6 evropskih držav in skupaj prepoznali jasne potrebe po takojšnjem ukrepanju za razvoj bolj trajnostnega in digitaliziranega turističnega sektorja.

Projekt bo maksimiral potencial turizma kot gonila trajnostne rasti. S projektom bomo na območje Srca Slovenije vpeljali pametne, učinkovite in trajnostne rešitve za turistični sektor, omogočil pa nam bo inovativen in celosten pristop k izobraževanju in podpori obstoječim in bodočim akterjem trajnostnega turizma (ti so lahko vodje turističnih projektov in iniciativ, posamezni turistični ponudniki ali študentje). Projekt je odlično strukturiran, saj bodo vsi rezultati izhajali iz poglobljene analize trga dela in kriterijev za razvoj novih delovnih mest v turističnemu sektorju. Na podlagi tega bo nastal izobraževalni program za akterje turističnega sektorja, ki bo vključeval specifične potrebe našega okolja, a se bo v svojem bistvu navezoval na trajnostne in zelene vsebine.

Turizem smo ljudje in ljudje ustvarjamo turizem. In prav v vsakega posameznika, ki soustvarja turistične zgodbe je potrebno vlagati, mu omogočiti nove priložnosti za razvoj, nova znanja, orodja za delo in priložnosti za rast. Ker verjamemo v človeški kapital, bomo zagotovo ta projekt namenili v čim večji možni meri vsakemu, ki si želi soustvarjati nove, kvalitetne in trajnostne zgodbe v Srcu Slovenije.

Ste z nami? Veseli bomo, če nam sporočite svoj interes za sodelovanje na info@razvoj.si.




Produkcija: Peternet