English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Utrip Srca Slovenije na sejmu Turizem in prosti čas

V Ljubljani je od 21. do 24. januarja 2010 potekal največji slovenski turistični sejem Turizem in prosti čas, ki ga vsako leto obišče okoli 15.000 obiskovalcev in poslovnih gostov. Pod skupno blagovno znamko se je predstavilo tudi območje Srca Slovenije, na razstavnem prostoru pa je bilo vse dni zelo pestro in živahno, saj se je predstavljala turistična ponudba območja. Vsekakor smo s skupno predstavitvijo in s samim razstavnim prostorom naredili velik vtis na obiskovalce in druge sodelujoče, česar smo še posebej veseli.

V štirih dneh se je na našem razstavnem prostoru pod skupno blagovno znamko zvrstilo preko 240 nastopajočih oziroma predstavnikov društev, organizacij in institucij. Centru za razvoj Litija je tako uspelo povezati 25 različnih organizacij, ki so na razstavnem prostoru prikazali utrip kulturne in naravne dediščine, kulinarike in zdravega načina življenja. Pri predstavitvi na sejmu so sodelovali turistični ponudniki iz sedmih občin Srca Slovenije: Kamnik, Domžale, Lukovica, Moravče, Litija, Šmartno pri Litiji in Dol pri Ljubljani.

Obiskovalci razstavnega prostora so bili navdušeni nad dogajanjem v Srcu Slovenije, saj jih je pričakal sam Valvazor iz gradu Bogenšperk, udeležili so se etnoloških delavnic pletenja iz slame in rokodelstva, na prostoru je potekala rokovnjaška poroka, vsak dan pa je zadišalo po odličnih domačih dobrotah iz Srca Slovenije. Obiskovalci so lahko poklepetali s pastirjem iz Velike planine in spoznali ultramaratonskega kolesarja Radovana Skubica Hilarija, ki je na sejmu predstavil svoj najnovejši podvig.

Razstavni prostor Srca Slovenije je bil zasnovan kot atelje z velikimi slikarskimi stojali, kjer se rojeva navdih in ustvarjalnost. Koncept razstavnega prostora je zasnoval Matej Zupančič, koordinacijo ponudnikov pa je prevzela zadruga za razvoj podeželja Jarina iz Litije.

V petek, 22. januarja je na razstavnem prostoru Srca Slovenije potekal dogodek, ki smo ga poimenovali »Dobrote duha so v Srcu doma«. Na razstavnem prostoru je potekala modna revija slamnikov in nastop skupine Kontrabant v organizaciji Občine Domžale. Hkrati je bil dogodek odlična priložnost za druženje z novinarji in župani ter razvajanje s kulinaričnimi dobrotami iz Srca Slovenije. Med gosti so bili župani občin Litija, Trzin in Dol pri Ljubljani ter predstavniki občin Domžale, Kamnik, Lukovica in Ivančna Gorica, prisotne pa je pozdravil tudi Drago Bulc. Še posebej so se na dogodku izkazale članice Aktiva žena Plamen iz Dolskega, ki so poskrbele za odlične kulinarične dobrote, ki so jih spekle kar na razstavnem prostoru. Atrakcija je bila njihov pleten kruh v obliki srca, ki so si ga gostje simbolno razdelili med seboj.

Po uspešni izvedbi se želimo ponudnikom Srca Slovenije zahvaliti za srčno sodelovanje in podporo, ki so nam jo izkazali pri izvedbi skupne predstavitve Srca Slovenije. Srce Slovenije je utripalo z vso močjo in vso srčno energijo, ki jo premore. Skupno promocijsko akcijo je omogočilo Razvojno partnerstvo središča Slovenije ter mednarodni projekt Listen to the voice of Villages. Obiskovalcem prireditve smo pokazali, da sodimo skupaj in da pri nas delujemo na srčni pogon. Veselimo se skupnega sodelovanja in predstavljanja našega območja tudi v bodoče.

Fotografije si lahko ogledate na http://www.razvoj.si/?lng=sl&t=fotogalerija&id=638  

Posnetke naše prisotnosti na sejmu si lahko ogledate na povezavah: Filmček iz našega razstavnega prostora si lahko ogledate na You Tube povezavi: http://www.youtube.com/watch?v=7fatEo22Z7I

Ana Savšek

   
Na razstavnem prostoru Srca Slovenije je bilo vseskozi zelo živahno


Produkcija: Peternet