English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Obiskali smo Makedonijo

V začetku februarja smo v okviru projekta "Prenos znanja v Makedonijo", ki ga je odobrila Služba vlade za lokalno samoupravo in regionalni razvoj, predstavniki Centra za razvoj Litija obiskali občino Kumanovo in regionalno agencijo Severno-vzhodne regije v Makedoniji.

Predstavnikom regionalne agencije in občin Severno-vzhodne regije smo na delavnicah prenesli znanja o črpanju evropskih sredstev, o organiziranju lokalnih akcijskih ter s področja strategij lokalnega in regionalnega razvoja. Udeleženci delavnic so bili navdušeni nad predstavitvami, predvsem pa sta jim vzbudili zanimanje lokalna akcijska skupina ter možnost vključevanja v projekte na evropski ravni.

V nadaljevanju projekta bomo Makedonce povabili na večdnevni študijski obisk v Slovenijo. Predstavniki Centra za razvoj Litija jih bomo seznanili s projekti, ki jih izvajamo na področju Srca Slovenije. Projekt Prenos znanja v Makedonijo je bil pridobljen na razpisu za sofinanciranje projektov bilateralne mednarodne razvojne pomoči Slovenije državam v razvoju na področju lokalne samouprave in regionalnega razvoja v letih 2009 in 2010 in se bo izvajal do oktobra 2010.

Mojca Nemgar, Center za razvoj Litija




Produkcija: Peternet