English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Turistični vodniki Srca Slovenije ne počivajo!

Agencija za razvoj turizma in podjetništva Kamnik je v soboto, 10. aprila organizirala nadaljno izobraževanje turističnih vodnikov, ki so pridobili licenco za vodnika na območju Srca Slovenije. Tokrat so si ogledali Lukovico, kjer je na sobotno dopoldne, na Starem trgu potekala prireditev »Poroka v deželi rokovnjačev«.

Poleg furmanov in rokovnjačev, ki so od nekdaj prebivali v Črnem Grabnu, so vodniki spoznali tudi vas Brdo, rojstni kraj pisatelja Janka Kersnika, cerkev Marije vnebovzete, Čebelarski center Slovenije in grad Brdo. Skozi delček lepote občine Lukovica jih je popeljala vodnica Senta Avbelj, ki je s pomočjo obiska pri Francu Kersniku – Tacu popestrila zgodovino graščakov in lastnikov posestva v okolici gradu Brdo.

Zaključek ogleda je bil na gradu Tuštanj v Moravčah. Tam jim je lastnik, gospod Peter Pirant odprl vrata v grad, ki velja za enega najbolj ohranjenih v Sloveniji, saj ga ni prizadel niti požar, niti potres. Poleg ogledov se v njem odvijajo razni kulturni dogodki, prireditve in poroke. Turističnim vodnikom, pa je gospod Pirnat za konec, v spremstvu soproge zapel pesem, ki je v vsakemu prebudila srčnost, ki je značilna za ljudi, ki živijo na območju Srca Slovenije.

Pripravila: Senta Avbelj



Produkcija: Peternet